Un gabinet de premsa pot garantir la publicació d’una notícia?

Un gabinet de premsa pot garantir la publicació d’una notícia?

Quan una empresa contracta un servei de gabinet de premsa per sortir als mitjans, què ha de prioritzar, la quantitat o la qualitat? Sortir a molts llocs o que els que ens publiquin la notícia siguin mitjans contrastats?

D’entrada, la resposta sembla òbvia, oi? Menys però millor. Però en un mercat de lliure competència, i feroç en algunes ocasions, es veuen coses tan estranyes i gairebé diríem poc ètiques, com que:

  • Hi ha portals digitals que t’ofereixen la possibilitat de publicar la notícia pagant (la publicitat de tota la vida, però en format notícia). Una trampa legal però enganyosa per a la majoria de l’audiència.
  • O que hi hagi empreses de servei de premsa que et garanteixin sortir a un mínim de mitjans (però no diuen quins!), segons el preu que estiguis disposat a pagar.

Oju, que no ens enganyin: un bon servei de gabinet de premsa treballarà sempre amb l’objectiu d’arribar al màxim de mitjans amb informació de qualitat, però mai no podrà garantir que els periodistes “comprin” el tema. Tot el que surti d’aquesta regla tan bàsica, té gat amagat!