El somiador, el realista i el crític

El somiador, el realista i el crític

Tres figures que no poden faltar perquè qualsevol projecte, organització o procés avancin de forma global, compensada i amb garanties d’èxit.

  • És indispensable pensar en gran, trencar límits mentals, atrevir-nos a imaginar, fer pluges d’idees el més esbojarrades possibles, sumar inspiració.
  • Un cop hem deixat volar la imaginació, cal entrar en el procés de concreció. Del dit al fet: amb quins recursos comptem, quin objectiu perseguim, què i com ho farem.
  • Crítica constructiva sempre, això sí. Però cal posar-nos en dubte, preguntar i repreguntar, expressar allò que no veiem clar, els dubtes que se’ns generen, canviar i esmenar. Sempre per millorar.

Si ajuntem només un somiador i un crític, no es posaran d’acord. Si unim el crític amb el realista, difícilment tindran idees inspiradores. Si hi ha només un somiador i un realista, faltarà la part de revisió i millora. En canvi, la suma de tots tres és imparable.

També en comunicació corporativa és indispensable aquest procés: des de la conceptualització i el mapa mental, passant per l’execució, fins arribar a la revisió per tenir els millors resultats finals.