Explicar vs comunicar

Explicar vs comunicar

Comunicar és explicar una notícia, un nou producte o els resultats econòmics anuals? Sí, però no només això.

Comunicar és transmetre, convèncer, fer sentir, motivar. Quan fem formació a joves estudiants o professionals en actiu, els diem sovint que la comunicació corporativa, per sobre de tot, ha de seduir.

Allò que explico m’ha d’aportar valor, ha d’aconseguir que els meus clients o usuaris se sentin orgullosos de formar part de la meva “família”, de la meva marca, i els qui encara no ho són han de tenir ganes de formar-ne part.

Quan una empresa o una institució aposten per la comunicació corporativa, les seves estratègies han d’anar més enllà d’explicar simples notícies. Identificar el to és essencial per transmetre la nostra missió, visió i valors. No sempre és fàcil, però un bon professional de la comunicació us hi pot ajudar!