L’Institut Lacetània aposta per la formació en ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques

març 19, 2018 No Comments by

L’Institut Lacetània aposta aquest curs per intensificar la formació dels seus alumnes en les anomenades matèries STEM (acrònim en anglès que designa les disciplines de ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques). L’objectiu és treballar aquestes àrees des d’una vessant molt pràctica afavorint que els estudiants de diferents cursos entrin en contacte amb la robòtica, les impressions 3D o el llenguatge de programació.

A tercer d’ESO els alumnes treballen la programació amb el programa Scratch, un programa en el qual les instruccions o codi són blocs, com si es tractés d’un trencaclosques. Unint les diferents peces poden fer presentacions interactives, jocs, animacions, etc.

A quart d’ESO es treballa la robòtica en el marc del projecte Impulsem la Robòtica. Aquí els alumnes aprenen programació amb codi i a fer funcionar plaques controladores Arduino per muntar un robot o objecte que actuï de manera autònoma en funció de les instruccions rebudes. Aquests alumnes també participen a la First Lego League, el campionat de robòtica entre alumnes de centres educatius de tot Catalunya. Es tracta d’una competició que els permet posar en pràctica tot el que aprenen i que serveix per despertar el seu interès per les matèries STEM.

La impressió 3D també ha entrat enguany a les aules. Concretament, els estudiants de segon d’ESO han començat a dissenyar i crear els seus propis objectes amb la impressora 3D de què disposa el centre.

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet