La Fundació Lacetània lliura els seus Premis als millors treballs de cicles formatius i de batxillerat dels centres educatius del Bages

març 06, 2018 No Comments by

La Fundació Lacetània ha entregat aquest dilluns els seus guardons anuals als millors treballs de recerca d’alumnes de cicles formatius i batxillerat del Bages. Una edició, la del 2017, que ha estat marcada per l’alta qualitat dels treballs presentats, segons ha destacat el jurat. Entre els treballs premiats hi ha projectes dels àmbits del disseny i la creació artística, les ciències socials i la recerca històrica i la creació i desenvolupament de nous productes amb base tecnològica. L’acte, que ha tingut lloc a la sala d’actes dels Serveis Territorials d’Ensenyament de Manresa, ha comptat amb la presència de l’alcalde de la ciutat, Valentí Junyent, el president de la Fundació Lacetània, Pere Casals, i el director dels Serveis Territorials d’Ensenyament a la Catalunya Central, Ramon Bajona.

Premis de cicles formatius de Grau Mitjà

Ammaliare ha estat el projecte guanyador del primer premi i és obra d’Alba López, alumna de l’Escola d’Art de Manresa. El projecte consisteix en la creació i desenvolupament de la imatge corporativa d’una empresa de joieria d’àmbit internacional, prenent com a exemple la manresana Tous o l’austríaca Swarovski.

El segon premi ha estat també per un projecte de l’Escola d’Art en l’àmbit del disseny gràfic. En aquest cas, el treball porta per títol Alma Animal i en ell l’alumne Javier Oviedo ha creat la imatge corporativa d’una protectora d’animals.

El tercer premi ha estat per a Alex Martínez Berenguer, Jaouad Tahiri Barmou i Eder Rene Cruz Davila, alumnes de l’Institut Lacetània, pel treball Ascensor,  en el qual han dut a terme un modernització completa d’una de les maquetes utilitzades al centre per practicar el muntatge elèctric i la programació de PLC.

Premis de cicles formatius de Grau Superior

La divulgació i conscienciació sobre el conflicte de Síria, especialment adreçada a infants i adolescents, és el tema central del treball guanyador del primer premi en la categoria de cicles formatius de Grau Superior. La seva autora és Carlota Aran, alumna de l’Institut Guillem Catà, i el treball porta per títol Open your borders.

El segon premi ha estat per un projecte de creació de pròtesis 3D utilitzant plàstics reciclats. El seu autor és Roger Pons, alumne de l’Institut Lacetània. El treball porta per títol Aquilles i  fa especial incidència en la fabricació responsable i social gràcies a l’ús de plàstics reciclats.

El projecte artístic Coleòpters ha estat el guanyador del tercer premi en aquesta categoria. Consisteix en la creació d’un quadern il·lustrat a partir de l’observació de la natura. La seva autora és Heidi De la Paz Archilla, alumna de l’Escola d’Art de Manresa.

Premis de batxillerat

El primer premi de batxillerat ha estat per a un projecte de disseny i construcció d’una farola led, de Marc Escolà, alumne de l’Institut Lacetània. La intenció del treball ha estat la de crear una xarxa d’enllumenat públic més eficient que l’actual a l’Avinguda de les Bases de Manresa, utilitzant una dualitat d’energies (elèctrica i solar).

El segon premi ha estat per al projecte La intel·ligència emocional aplicada a l’Eneagrama, de Clara Virós, alumna de l’Institut Cal Gravat. El treball ha mirat de posar en relació aquests dos conceptes per tal de comprovar si existeix algun tipus de relació entre els tipus de personalitat que classifica l’Eneagrama amb la intel·ligència emocional.

Una recerca sobre la història familiar ha estat el treball guanyador del tercer premi de la categoria de batxillerat. La seva autora és Anna Torrents, alumna de l’Institut Lluís de Peguera, que ha investigat sobre la història del seu besavi, Jaume Ponts, pagès, soldat de la Guerra Civil, historiador i poeta autodidacte.

Reconeixement a les empreses

En aquest mateix acte s’ha fet un reconeixement a les empreses col·laboradores de la Fundació Lacetània en l’acollida d’estudiants en pràctiques. Les empreses que han estat reconegudes en aquesta edició han estat la Fundació Althaia, Bonpreu, Accessoris Manresa, Bonarea, Gremi de Constructors de Manresa i Comarca, Mecànica Vilanova i Gimnàs Vela. L’acte ha acabat amb una interpretació musical a càrrec d’un quintet de vent format per alumnes del Conservatori de Manresa.

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet