El Lacetània comença a ensenyar l’alemany als alumnes de batxillerat

nov. 21, 2017 No Comments by

Alumnes de primer de batxillerat de l’Institut Lacetània de Manresa s’han estrenat aquest curs en l’aprenentatge de l’alemany, en el que suposa un nou pas en l’aposta del centre per potenciar l’ensenyament d’idiomes. D’aquesta manera, l’alemany s’afegeix a l’anglès i al francès en l’oferta formativa de l’institut, que a més promou que els alumnes posin en pràctica els aprenentatges a través de viatges a l’estranger, intercanvis i altres activitats.

Aquest any, 18 alumnes s’han apuntat a les noves classes d’alemany, de les que fan 4 hores cada setmana. Per a accedir-hi no calia tenir coneixements previs de l’idioma i l’objectiu és que a finals de curs assoleixin el nivell elemental corresponent al nivell A1 del marc europeu de referència. De moment, l’alemany només s’ofereix per a alumnes de batxillerat, però es preveu ampliar-ho progressivament també per als alumnes d’ESO.

Millores a les classes d’anglès

L’Institut Lacetània ha introduit altres novetats aquest curs per per millorar l’ensenyament d’idiomes. D’una banda, més desdoblaments a les classes d’anglès, que permeten estudiar en grups reduits i donar una atenció més personalitzada als alumnes. De l’altra, es potencia l’ús de les noves tecnologies en l’aprenentatge dels idiomes a través de tauletes gràcies a les quals els alumnes tenen accés d’una manera fàcil i ràpida a vídeos, podcasts, música i altres materials didàctics. Aquesta eina també els permet gravar-se quan fan presentacions orals i analitzar-les posteriorment.

La promoció dels contactes internacionals és un dels aspectes que més incideix en l’aprenentatge dels idiomes. Per aquest motiu, l’institut Lacetània participa en projectes europeus dins del programa Erasmus+ tant al batxillerat com a la formació professional. També disposa d’un auxiliar de conversa de parla anglesa i organitza sortides i viatges en els quals els alumnes han d’aplicar els seus coneixements d’idiomes.

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet