La Fundació Lacetània i l’Obra Social “la Caixa” renoven la col•laboració per formar operaris per a la indústria local

nov. 10, 2017 No Comments by

Fundació Lacetània i l’Obra Social “la Caixa” renoven el seu acord de col·laboració per millorar la formació dels operaris industrials de la Catalunya Central. Ambdues entitats han signat aquest matí el conveni que permetrà reeditar, l’any vinent, el programa formatiu de perfeccionament en mecanització CNC, adreçat als alumnes dels cursos de mecanització del Centre de Formació Pràctica. L’objectiu és que, un cop acabada la formació inicial, adquireixin les competències pràctiques necessàries per esdevenir operaris qualificats i inserir-se en les millors condicions al mercat laboral.

El projecte compta amb una aportació de 25.000 € per part de l’Obra Social “la Caixa” i es porta a terme a les instal·lacions del Centre de Formació Pràctica, que disposa de l’equipament tècnic i humà necessari per impartir aquesta formació. El programa es desenvoluparà durant l’any 2018 i els participants seran seleccionats tenint en compte el seu rendiment acadèmic, prioritzant col·lectius que siguin especialment vulnerables com els joves menors de 25 anys, persones desocupades i que no tinguin una experiència laboral sòlida.

En la primera edició del projecte, 5 alumnes del CFP se n’han beneficiat rebent 550 hores de formació complementària que els han permès millorar de manera notable les perspectives professionals. Tots ells ja treballen en empreses del sector ja sigui en plantilla o en pràctiques. Gràcies a la formació rebuda, han aconseguit ampliar el número d’hores de feina, aconseguir una millor posició o especialitzar-se i ampliar coneixements per tal de poder aportar més valor afegit a l’empresa.

Aquesta proposta vol donar resposta a les necessitats que tenen les empreses del territori de comptar amb operaris qualificats i, a la vegada, completar la formació dels alumnes del CFP amb hores de pràctiques que els permetin agafar seguretat i experiència en l’ús de la maquinària. Des del Centre de Formació Pràctica es detecta un augment de la demanda de professionals per part de les empreses i una dificultat per cobrir-la a causa de la manca d’operaris qualificats.

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet