Ecoviure torna a demostrar el seu potencial

oct. 28, 2017 No Comments by

Amb la presència d’un centenar d’expositors, aquest matí ha obert portes la fira Ecoviure, al Palau Firal de Manresa. Vehicles elèctrics, alimentació ecològica, construcció sostenible i moltes altres propostes tornen a donar vida a aquesta mostra, la més antiga de Catalunya amb certificació ecològica dels seus productes. L’acte oficial d’inauguració s’ha celebrat poc després de la 1 de la tarda amb la intervenció  de la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa; l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent; el president de la Cambra de Comerç de Manresa, Pere Casals i el regidor i president de la comissió organitzadora, Jordi Serracanta.

Conesa, en el seu parlament, ha volgut remarcar el paper que assoleix la ciutadania en el camí cap un món més sostenible, a partir de petit gestos transformadors que requereixen del suport de polítiques institucionals. Junyent, per la seva banda, ha fet referència a bagatge històric de la fira i a la normalitat que es vivia a Ecoviure, tot i la conjuntura en que es troba el país. Casals ha tingut paraules d’agraïment als professionals de Fira de Manresa, als expositors i a les institucions que fan que Ecoviure sigui un dels certàmens de referència del sector. Ha remarcat el paper que enguany té el vehicle elèctric. Per la seva banda, Serracanta, ha lloat el paper de la comissió organitzadora i el paper que té la mostra com a espai de reflexió i de debat amb la participació de més de cent expositors.

Prèviament hi ha hagut la conferència del geògraf i home del temps de TV3 Francesc Mauri el qual ha parlat en detall sobre diferents aspectes del canvis climàtic i ha desgranat algunes de les coses que es poden fer individualment per combatre’l. Com a anècdota ha volgut remarcar que a Londres la pluviometria es inferior a la de Manresa, però la pluja es reparteix diferent i fa que en un lloc predomini el verd tot l’any i a l’altre no.

Avui, fira romandrà oberta fins a 2/4 de 9 del vespre i demà obrirà de 2/4 de 11 del matí i tancarà portes a 2/4 de 9. Durant els dos dies hi ha bus gratuït, cada 30 minuts, des del centre del Manresa.

La llonganissa ecològica de Dpagès de Solsona, premi al millor producte

En aquest mateix d’acte inaugural s’han lliurat els premis als millors producte d’Ecoviure 2017. El primer premi s’ha lliurat a la llonganissa ecològica de la explotació Dpagès, de Solsona. La llonganissa està elaborada a partir de porcs de la raça Gascó, autòctona del sud de França. Els pocs són nascuts i criats al Solsonès, alimentats amb farratges de la comarca i pinso ecològics de cereals de proximitat.

Pel que fa a l’accèssit s’ha lliurat a l’empresa de Cardona Santa & Cecília Passivhaus especialitzada en construcció sostenible. Els edificis que aixeca són de consum gairebé nul,  a partir de l’estàndard energètic més exigent del món, especialment adaptat a les condicions del clima de la zona, adoptant les solucions tècniques i constructives més adients per a cada habitatge, treballant des dels principis de l’arquitectura passiva i l’arquitectura energèticament eficient, la biocompatibilitat i l’ecologia de l’hàbitat.

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet