La Jornada de l’Alzheimer del Bages posa el focus en la prevenció i els hàbits saludables

set. 29, 2017 No Comments by

Descobrir quins factors de risc predisposen a desenvolupar la malaltia de l’Alzheimer per poder treballar en la prevenció. Per aquí passa el futur de la investigació sobre aquesta malaltia, segons Rafael Blesa, neuròleg de l’Hospital de Sant Pau que aquest matí ha participat a la 13a Jornada de l’Alzheimer del Bages que s’ha celebrat a l’Hospital de Sant Andreu. Blesa, un dels experts més reconeguts en aquesta matèria, ha aportat dades i estudis que demostren que els hàbits de vida saludables (dieta mediterrània, activitat física) ajuden a prevenir l’Alzheimer. En aquest sentit, ha apuntat a diferents estudis que es troben ja a la fase final i que ajudarien a determinar què fa que una persona acabi tenint Alzheimer.

Pel que fa als fàrmacs per frenar la malaltia, Blesa s’ha mostrat esperançat de que n’hi hagi de nous en un termini de cinc anys gràcies a la recerca que s’està duent a terme en aquests moments. Malgrat tot, ha assenyalat que cal que la investigació sobre l’Alzheimer esdevingui una prioritat política i s’hi destinin els recursos necessaris. Per tot això, ha dit que encara queda molta feina per fer.

La Jornada de l’Alzheimer del Bages ha servit per posar en comú experiències en recerca i tractament de la malaltia per part de professionals de dins i fora de la comarca. Rafael Blesa ha volgut remarcar la repercussió econòmica i social d’una malaltia que afecta a 900.000 persones a Espanya i que suposa un cost de 24.000 euros/any per malalt, una xifra que en un 65% és suportada per les pròpies famílies.

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet