Més de 125 professionals assistiran demà a Jornada de l’Alzheimer del Bages

set. 27, 2017 No Comments by

Més de 125 professionals participaran aquest dijous a la tretzena de Jornada de l’Alzheimer del Bages que permetrà conèixer l’evolució de diferents línies d’investigació i recerca que hi ha obertes. Entre les intervencions hi haurà la de l’eminent neuròleg, Dr. Rafael Blesa, investigador i director del servei de Neurologia de l’Hospital de Sant Pau. Al llarg dels anys, aquesta Jornada s’ha consolidat com una de les cites més importants per als professionals implicats en l’atenció a malalts d’Alzheimer i atenció als seus familiars.

L’organització és de  la Fundació Sociosanitària del Manresa, la Regió Sanitària Catalunya Central del CatSalut i l’Associació de Familiars d’Alzheimer del Bages, Berguedà i Solsonès. La seu de la Jornada és la sala gòtica de l’Hospital de Sant Andreu de Manresa.

El programa de la Jornada

La presentació serà a les 9 del matí i anirà a càrrec de Manel Valls, Director General de la Fundació Sociosanitària de Manresa;  Fina Rovira, Presidenta de l’ Associació de Familiars d’Alzheimer i altres Demències del Bages, Berguedà i Solsonès; i Marta Chandre, Gerent de la Regió Sanitària Catalunya Central del CatSalut.

La primera de les dues taules rodones que s’han preparat serà a 2/4 de 10 sobre els avenços de la farmacologia de l’Alzheimer. Intervindran Anna Brugulat, neuropsicòloga, membre de l’equip de recerca clínica del BarcelonaBeta Brain Reserch Center de la Fundació Pasqual Maragall; Dr. Ernest Balaguer, director de la Unitat d’Investigació Clínica de l’Hospital General de Catalunya i Dra. Cristina Pardo, de la Unitat de Psicogeriatria de l’Hospital de Sant Andreu. La taula la moderarà Imma Moix, farmacèutica de la Regió Sanitària Catalunya Central del CatSalut.

La segona taula rodona serà sobre Investigació i Recerca per als Cuidadors que permetrà conèixer el projecte europeu CaregiversPRO-MMD que porten a terme la Fundació Universitària del Bages i la Fundació Sociosanitària de Manresa. Intervindran Dolors Capdevila, psicòloga de la Associació de Familiars d’Alzheimer del Bages, Berguedà i Solsonès; Elena Rovira de la Unitat Ambulatòria de Demències de l’Hospital de Sant Andreu i Dr. Xavier Gironès, Director Innovació Docent i Recerca de la FUB. Moderarà Maria Antònia Calsina, vicepresident de l’Associació de Familiars d’Alzheimer.

A 2/4 d’1 el Dr. Rafael Blesa pronunciarà la conferència central que rep el títol “Als terrats vells hi ha goteres: la impermeabilització precoç de les zones sensibles a les filtracions de l’Alzheimer”. Blesa és professor universitari i director del servei de Neurologia de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau des de l’any 2003. La presentació anirà a càrrec del Dr. Cristòfol Ortega, director mèdic de l’Hospital de Sant Andreu. A 2/4 de 2 hi haurà el lliurament del concurs de pòsters que prèviament haurà presentat Maribel Martínez, psicòloga de l’Hospital de Sant Andreu.

A la tarda, entre les 3 i les 5, hi haurà dos tallers, el primer dels quals serà sobre teràpies assistides amb animals, a càrrec de Maribel Vila. El segon taller sobre “Snoezelen aplicacions pràctiques en demències avançades”. Es tracta d’un concepte nascut a Holanda que es basa en una barreja de sensacions de llum, sons, olors, gustos i experiències tàctils.

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet