Barcelona acull aquest juliol el festival més important del món de cant coral

juny 29, 2017 No Comments by

El 24 cors més importants del món seran del 22 al 29 de juliol a Barcelona per participar a l’11è Simposi Mundial de Música Coral. És la primera vegada que se celebra a Catalunya i a l’estat espanyol un esdeveniment d’aquestes característiques, que reunirà unes 2.000 persones arribades dels cinc continents. Durant aquests dies, l’Auditori, el Palau de la Música, el temple de la Sagrada Família i altres espais de Barcelona i de la resta de Catalunya acolliran concerts de molt alt nivell, que seran un aparador del cant coral més actual i de les noves tendències.

 

En paral·lel, directors, compositors i amants del cant coral tindran l’opció d’ampliar coneixements amb les conferències i classes magistrals que s’han programat amb els millors directors a nivell internacional i que són la part acadèmica del Simposi. Als últimes dies, s’ha confirmat la presència al Simposi d’Eric Whitacre, prestigiós compositor i director dels Estats Units. Barcelona va ser escollida capital mundial del cant coral del 2017 en el decurs del darrer Simposi que es va celebrar a Seül, a Corea, fa tres anys. L’organització del festival, que porta per lema Els colors de la pau, és a càrrec de l’International Federation for Choral Music (IFMC) conjuntament amb la Federació Catalana d’Entitats Corals (FCEC).

 

Els 24 millors cors del moment

L’11è Simposi Mundial de Música Coral comptarà amb l’actuació dels 24 millors cors del moment a nivell internacional. Serà, per tant, un aparador de les tendències més actuals del cant coral. El Comitè Artístic ha portat a terme un estricte treball de selecció, que va començar al 2015. La convocatòria per participar al simposi com a cor convidat va tenir la petició de 147 formacions de 47 països diferents, de les quals se n’han escollit 24 per la seva qualitat, singularitat i nivell. Són cors de diferents estils musicals, que engloben des de la música clàssica i tradicional fins al pop, el jazz, la música contemporània i també la interpretació musical performativa.

 

L’origen dels cors seleccionats és molt divers: Estats Units (3), Japó (2), Canadà (2), Alemanya (2), Suècia (2), Catalunya (2), Irlanda, Moldàvia, Dinamarca, República de Corea, Holanda, Letònia, Filipines, Sud Àfrica, Argentina, Eslovènia i País Basc. Paral·lelament, hi ha dos cors convidats procedents de Còrsega (França) i Rússia.

 

Les entrades es poden adquirir a través de la pàgina web del festival (www.wscm11.cat). Es destinarà 1 euro de cada entrada venuda a Arrels Fundació, entitat que treballa perquè no hi hagi cap persona que dormi al carrer.

 

La presentació del Simposi tindrà lloc el dijous 13 de juliol a l’Auditori de Barcelona.

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet