Castellbell i el Vilar implanta un nou sistema de recollida selectiva per augmentar els índex de reciclatge

juny 05, 2017 No Comments by

L’Ajuntament de Castellbell i el Vilar implanta aquest mes de juny un nou sistema de recollida selectiva per millorar els índex de reciclatge entre la ciutadania. El municipi se situa a la cua pel que fa a la recollida selectiva al territori i introdueix canvis per capgirar aquesta tendència. En l’actualitat, Castellbell i el Vilar només recicla el 12% del volum de residus que genera. Per ajudar a revertir aquesta tendència s’agruparan els contenidors en 29 punts nous de recollida selectiva en què hi hagi tots els contenidors (rebuig, orgànica, paper i cartró, vidre i envasos) i s’eliminaran les restriccions horàries per facilitar al màxim la tasca de reciclatge entre els veïns i veïnes. Les característiques del municipi, amb nuclis dispersos i trams d’urbanitzacions, dificulten el tractament dels residus. En l’actualitat, Castellbell i el Vilar aporta de mitjana cada mes al dipòsit del parc ambiental de Bufalvent més de 100 tones de residus corresponents al rebuig.

 

Créixer un 6%

L’Ajuntament es proposa l’objectiu de millorar 6 punts l’índex de reciclatge amb l’aplicació dels canvis anunciats i passar del 12 al 18% de la recollida selectiva el proper any. En aquest sentit, es programaran reunions informatives amb les entitats del municipi i amb tots els nuclis de població per explicar als veïns totes les novetats i resoldre els dubtes que calgui.

 

Horaris deixalleria

Des de l’àrea de Medi Ambient es recorda que la deixalleria municipal està oberta els dimarts, dijous, dissabtes i diumenges d’11 a 14 hores i dimecres i divendres de 16 a 19 hores. El consistori també ofereix un servei de recollida de voluminosos i de poda per evitar l’abandonament indiscriminat de residus a la via pública.

 

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet