ExpoBages-Ascenció 2017 reconeix l’investigador Pere-Joan Cardona amb el Pollet d’Or

maig 16, 2017 No Comments by

L’ExpoBages-Ascenció 2017 lliurarà aquest dissabte el Pollet d’Or a l’investigador manresà Pere-Joan Cardona, expert internacionalment reconegut en l’estudi de la tuberculosi i soci fundador i director executiu de la Spin-Off Manresana de Micobacteriologia S.L. Aquest guardó s’atorga anualment a una empresa o personalitat per la seva contribució a la projecció exterior de la ciutat de Manresa. L’elecció ha anat a càrrec de la comissió organitzadora de la fira.

El lliurament del premi es farà durant l’acte inaugural, que tindrà lloc aquest dissabte a 2/4 d’1 del migdia, amb presència del conseller de Justícia de la Generalitat de Catalunya, Carles Mundó.

El nom de Pollet d’Or fa referència a l’èxit aclaparador, en la primera edició de l’ExpoBages, de l’estand d’Escorxadors d’Aus Pujol que obsequiava un pollet als assistents. D’ençà que es va instaurar, el premi s’ha atorgat a Míriam Ponsa, Compact Hàbit (Josep Tragant), Kids&Us (Natàlia Perarnau), Señor (Josep Ribas), Oliva-Torras (Sebastià Catllà), Promotor/Les Comes (Pep Vila) i Tous.

Pere-Joan Cardona

Pere-Joan Cardona i Iglesias (Manresa, 1967) és un investigador biomèdic català, especialitzat en l’estudi de la tuberculosi. Va estudiar EGB a l’escola Badia Solé i BUP i COU a l’Institut Lluís de Peguera de Manresa. Es va llicenciar en Medicina i Cirurgia el 1992 per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), després d’haver estudiat a la Unitat Docent de l’Hospital de la Vall d’Hebron.

Des del 2013 és soci fundador i director executiu (CEO) de la Spin-Off Manresana de Micobacteriologia S.L. Autor de més de 100 articles i documents científics; ha participat en 13 projectes R + D competitius, dels quals 6 són multipartner, internacionals i finançats per la Comissió Europea (5) i un per la Bill & Melinda Gates Foundation; així com en nombrosos contractes amb la indústria. Des de l’abril del 2017 és president del Consell d’Administració de l’AQUAS (Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya).

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet