ExpoBages suma esforços amb L’Antic per omplir d’activitat el centre històric de Manresa

maig 11, 2017 No Comments by

Estendre la fira fins al centre històric de Manresa. Aquest és l’objectiu d’ExpoAntic, una proposta que suma esforços entre ExpoBages i L’Antic i que serà una de les principals novetats d’ExpoBages 2017. Les activitats es concentraran principalment durant el dissabte a la plaça Major i carrers del voltant, amb propostes gastronòmiques, artístiques i també activitats per als més petits que convidaran a passejar per aquesta zona de la ciutat.

Gran festa d’ExpoBages a la plaça Major

Dissabte a la tarda la plaça Major acollirà la gran festa d’ExpoBages amb la música i la gastronomia com a protagonistes. D’una banda, hi haurà DJ en directe a càrrec de Set Box Manresa i a la botiga Killing Weekend del carrer Sant Miquel es farà la presentació de la samarreta oficial del festival de música electrònica Manrusionica que tindrà lloc el dia 10 de juny.

Durant tota la tarda a la plaça Major se celebrarà la 7a Festa dels Vins Catalans organitzada per El Petit Celler, que permetrà degustar més d’un centenar de vins diferents de 30 cellers i 9 denominacions d’origen. El tiquet costarà 5 euros i donarà dret a 5 degustacions i a una copa. D’altra banda, tothom qui ho vulgui podrà participar, dissabte al vespre, a un Pinxo Pote especial d’ExpoBages, una ruta gastronòmica de tapes per 11 establiments diferents del barri antic que oferiran una tapa més una cervesa al preu de 2 euros. Els bars que hi participen són Cal Bisbe, 9 Mondino, Sidreria Chelo, El Golut, Do ut des, Toni’s, Vermuteria Santa Rita, La taverna dels 7 turons, Espai Rubiralta, Quinze i El Rostoll.

Cervesa d’ExpoBages

Aquest mateix dia també es podrà degustar la cervesa d’ExpoBages, una creació especial de cerveses Guineu que es comercialitzarà durant tot l’any als establiments distribuïdors de la marca. La cervesa ExpoBages és del tipus amber ale, de color coure, artesana, de gust suau i amb un punt refrescant. Els seus creadors la recomanen per acompanyar tapes, el que la fa ideal per a la proposta de ruta de tapes del dissabte d’ExpoBages. La idea de la cervesa d’ExpoBages és que cada any s’ofereixi una recepta diferent i, d’aquesta manera, contribuïr a la promoció de la cultura de la cervesa a casa nostra.

Activitats durant tot el dissabte i concert diumenge

L’organització d’ExpoBages i L’Antic volen convidar tothom a passejar pels carrers del centre històric durant tot el dia de dissabte. És per això que ja des del matí el mercat Somiatruites, d’artesans, artistes i dissenyadors, s’instal·larà al carrer Sant Miquel per completar el circuit que va des de la zona de plaça Sant Domènec i Plana de l’Om fins a la Plaça Major. Una de les activitats que es vol posar en valor és precisament el mercat de pageses que té lloc a la plaça cada dissabte al matí i que convida a descobrir els productes locals de l’horta de Manresa. Durant tot el dissabte, al carrer Sant Miquel hi haurà també una mostra de graffitis en directe a diferents persianes del barri antic a càrrec del col·lectiu Murs Plàstics i, durant el matí, un taller infantil d’estampació de samarretes davant de les botigues Killing Weekend i Black Fish Tatoo.

Diumenge, a la 1 del migdia a la plaça del Carme hi haurà un concert de rumba catalana amb el grup Triampa.

Uncategorized

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet