Tot a punt per a la 16a Jornada de Formació del Gremi d’Hoteleria i Turisme del Bages

abr. 28, 2017 No Comments by

El paper del vi als restaurants i la cuina ignasiana esdevenen dos dels elements protagonistes de la 16a Jornada de Formació que el Gremi d’Hoteleria i Turisme del Bages celebrarà el proper dilluns 8 de maig a la Fundació Alícia. El Gremi manté l’èxit de convocatòria d’edicions anteriors i espera prop d’un centenar de professionals de l’hoteleria i la restauració del territori en una trobada plenament consolidada. Les sessions tracten aspectes bàsics per al funcionament dels establiments d’hoteleria i restauració des d’un enfoc pràctic i donant protagonisme a les potencialitats en matèria de turisme que té el Bages. La jornada és gratuïta i les inscripcions es mantenen obertes a través del correu electrònic info@ghtbages.org.

 

Restaurants i vi

El paper del vi als restaurants serà un dels plats forts de la jornada a la Fundació Alícia. El coordinador pedagògic de l’Escola d’Enoturisme de Catalunya, Gerard Domingo, se centrarà en els maridatges enoturístics al Bages. Tot seguit es programarà una taula rodona en què s’analitzarà el rol dels vins als restaurants del territori. Comptarà amb la participació de l’enòleg i president de la DO Pla de Bages, Joan Soler, el reconegut sommelier Josep Pelegrín, i la periodista i sommelier Sílvia Culell.

 

Cuina del camí ignasià

El projecte Manresa 2022 torna a tenir un paper destacat en la Jornada de Formació del Gremi. Els cuiners Jordi Llobet, xef del restaurant l’Ó amb una estrella Michelin, i Santi Cordón, fet del restaurant Trinquete (Navarra) protagonitzaran una exhibició de cuina.

 

Certificats de qualitat

La sessió començarà amb l’explicació dels certificats de qualitat turística PIT i Compromís per la sostenibilitat (Biosphere) a disposició dels establiments de restauració. Anirà a càrrec del coordinador comarcal dels programes PIT i Biosphere al Bages, Benjamí Fortuny. La vessant turística es completarà amb una presentació de l’oleoturisme al Bages, que comença a tenir un paper destacat.

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet