La Fira del Vapor convoca el primer concurs popular de cuplets

abr. 11, 2017 No Comments by

La Fira del Vapor de Sant Vicenç de Castellet convoca el primer concurs de cuplets que acompanyarà la representació de l’Esquellotada. Els cuplets són versos breus que tracten, de manera satírica, temes locals, nacionals i internacionals de costums i actes socials. El concurs és obert a tothom, ofereix dues categories (adults i juvenil, fins a 18 anys) i pretén promoure la participació popular en un dels actes més seguits de la Fira del Vapor.

 

Estructura dels cuplets

L’estructura del cuplet ha de ser de vuit síl·labes cada vers i vuit versos per estrofa. Cada concursant podrà presentar entre una i tres estrofes, cada una d’una temàtica diferent i cada estrofa pot optar a un premi. Es valorarà que els textos siguin originals, respectin la correcció mètrica i tinguin sentit de l’humor. L’Esquellotada, que es va estrenar amb èxit l’any passat a la Fira del Vapor, recrea les cercaviles i escarnis que, amb un toc d’humor, ridiculitzaven els joves que es casaven en segones núpcies a finals del segle XIX i principis del segle XX a Sant Vicenç de Castellet.

 

Data límit

La data límit de presentació dels originals és el proper 3 de maig. Els textos s’han de presentar a l’OAC de l’Ajuntament de dilluns a divendres de 8 a 14 hores. Els premis consistiran en la interpretació del cuplet dins la representació de l’Esquellotada. A més, en categoria d’adult el guanyador rebrà un pack regal de Fent País i en categoria jove s’obsequiarà un pack de material escolar.

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet