Castellbell i el Vilar inicia una campanya ciutadana per afavorir el cens dels animals de companyia

abr. 11, 2017 No Comments by

Castellbell i el Vilar ha començat una campanya ciutadana per promoure que la ciutadania censi de manera massiva els animals de companyia que estan en situació il·legal. L’Ajuntament recorda l’obligatorietat que els animals de companyia estiguin degudament identificats amb un microxip. La campanya Sigues + animal, cuida’l! ofereix a tots els propietaris de mascotes que no estiguin censades recollir la placa censal i un paquet de bosses d’excrements gratuïtament fins al 31 de maig a l’Ajuntament. Per a les persones que tinguin els seus animals censats se’ls oferirà també una placa identificativa sense cost.

 

Controls a partir de l’1 de juny

A partir de l’1 de juny l’Ajuntament farà un control de la tinença de les mascotes, així com de la inscripció al cens i es procedirà a sancionar tots els incompliments que es facin. Les multes en cas d’incompliment poden ser de fins a 30.000 euros depenent de la gravetat de la infracció. A partir d’aquesta data de primers de juny l’obtenció de la placa censal passarà a tenir cost.

 

Tinença d’animals

L’ordenança municipal sobre la tinença d’animals recull tot un seguit de mesures per garantir la protecció de les mascotes i la seva corresponent identificació, així com l’obligatorietat que els propietaris retirin els excrements o restes alimentàries de la via pública en tot moment.

 

Telèfons de contacte

L’Ajuntament de Castellbell i el Vilar posa a disposició de la ciutadania el telèfon 93 834 05 50 i el correu electrònic castellbell@diba.cat en casos en què es detectin abandonaments d’animals de companyia. També es pot contactar amb la Guàrdia Municipal (als telèfons 686 338 158 / 616 374 769 i al correu electrònic vigilantscastellbell@diba.cat).

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet