Les Jornades Lacetània comencen parlant de fronteres amb el director de la Fundació per la Pau, Jordi Armadans

abr. 05, 2017 No Comments by

Les 31enes Jornades Lacetània van quedar oficialment inaugurades aquest dilluns amb un acte que va servir per reflexionar sobre els grans reptes del segle XXI amb el periodista i politòleg Jordi Armadans, director de la Fundació per la Pau. Armadans va posar en el punt de mira les desigualtats, la qualitat democràtica i el respecte pels drets humans, assenyalant que “alguns dels grans perills de la democràcia vénen des del mateix sistema democràtic”. En aquest sentit, va situar Trump, Putin o Erdogan com a exemples de “persones que no respecten els drets humans i a qui el poble ha donat el poder”.

Les Jornades Lacetània, que se celebraran durant tota aquesta setmana, tindran com a fil conductor les fronteres i comptaran amb la participació de professionals de diferents àmbits que conduiran activitats adreçades a alumnes d’ESO, batxillerat i cicles formatius. El mateix Jordi Armadans hi tornarà a participar aquest dimecres, amb una conferència sobre els refugiats. Divendres, el periodista i director de Vilaweb Vicent Partal, hi farà una xerrada titulada “Fronteres avui, ahir i demà”.

L’acte inaugural de les Jornades va servir també per fer un reconeixement a les empreses que al llarg de l’any col·laboren amb la Fundació Lacetània acollint els seus alumnes en pràctiques. Les empreses que enguany van rebre aquesta distinció van ser Indústries Vallma, Fent País, Elèctrica Garriga, Fundació Universitària del Bages, Vicens Maquinària Agrícola i Enginyeria Larix.

L’acte va comptar amb la presència del president de la Fundació Lacetània, Pere Casals, que va destacar l’esforç del centre per traspassar les fronteres de l’institut i apropar-se tant a les empreses com a la ciutat. El director dels Serveis Territorials del Departament d’Ensenyament a la Catalunya Central, Antoni Massegú, va agrair l’esforç de totes les persones implicades en l’organització de les Jornades. Al seu torn, l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, va dedicar unes paraules als exdirectors de l’institut i va desitjar que les Jornades servissin per posar sobre la taula els reptes i mancances de la nostra societat.

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet