El Consell Comarcal del Bages prepara la campanya del 8 de març

gen. 30, 2017 No Comments by

Els regidors i regidores del Bages de l’àmbit de la dona s’han reunit al Consell Comarcal del Bages per avaluar les darreres accions dutes a terme, preparar la campanya del 8 de març, Dia internacional de la dona, i avançar en les grans línies estratègiques que es marcaran a nivell comarcal en l’àmbit de la igualtat i la dona aquest 2017. Els propers reptes són la campanya del 8 de març i la X Trobada de Dones del Bages.

Des del Consell Comarcal, i en col·laboració amb els Ajuntaments, es duen a terme diverses accions de sensibilització per promoure la igualtat de gènere. Destaquen, entre elles, l’exposició el “Bosc dels Contes”, que continua la seva itinerància per la comarca i que, durant el trimestre, ha rebut 1.700 infants de les escoles del Bages sud. Ara l’exposició es trasllada al Casal de Joves de Súria, fins al 12 de febrer, i després anirà a a Sant Joan de Vilatorrada, a Sant Fruitós de Bages, Avinyó, Sallent i Navàs. Es tracta d’una mostra de contes sense estereotips sexistes, on els personatges fan de tot, independentment de si són homes o dones, i que compta amb les il·lustracions del conegut Joan Turú.

També cal destacar els tallers que s’ofereixen a secundària i en els quals aquest curs participaran més de 2.000 joves:

  • 1r ESO, Taller “Sóc noi, sóc noia m’agrado?”, 732 alumnes de 10 centres
  • 2n ESO, Taller “Obrim els armaris”, 273 alumnes de 5 centres
  • 3r ESO, Taller “Ciberhabilitats” , 632 alumnes de 11 centres de secundària
  • 4t ESO, Taller “Relacions sanes de parella”, 415 alumnes de 9 centres

En la reunió de regidors i regidores, amb una molt bona assistència i participació, es va fer una valoració molt positiva de la campanya que es va dur a terme el novembre contra la violència de masclista -“Aquestes sabates ja no caminen, camina tu perquè no torni a passar”-, per les accions que s’hi van proposar i que van implicar la ciutadania a participar-hi.

A més, a causa de l’èxit de l’any anterior i la demanda per part dels municipis, s’organitza una nova edició de la “Petita Puça”,  una cantata basada en el conte amb el mateix nom i editat pel Consell Comarcal del Bages. Aquest material permet treballar amb els alumnes més petits les emocions, les capacitats i l’educació en igualtat.

D’altra banda, s’està treballant en altres projectes per a la igualtat, com les maletes itinerants de contes coeducatius que van passant per diferents escoles del Bages; el projecte de prevenció de la violència masclista a la parella, conjuntament amb el C.P. Lledoners; o el projecte “Ens posem les ulleres de la igualtat” que enguany s’està fent en dues llars d’infants de Navàs.

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet