Un projecte tècnic, un artístic i un de científic guanyen els Premis Fundació Lacetània als millors treballs de batxillerat i cicles formatius

gen. 27, 2017 No Comments by

Una caravana de fusta, una creació audiovisual sobre el geni d’Oristrell i un treball sobre els tensioactius són els tres projectes guanyadors dels Premis de la Fundació Lacetània als millors treballs de recerca de cicles formatius i batxillerat dels instituts del Bages. L’acte de lliurament dels guardons es farà el proper dimarts, 31 de gener, a les 7 de la tarda, a la sala d’actes de la UPC. Hi prendran part l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, el director dels Serveis Territorials a la Catalunya Central del Departament d’Ensenyament, Antoni Massegú, i el president de la Fundació Lacetània, Pere Casals.

EsCaravana, el guanyador en la categoria de cicles formatius de grau mitjà, és un projecte de disseny d’una caravana de fusta per part d’alumnes del cicle formatiu de fusta de l’institut Guillem Catà. El treball ha consistit tant en el disseny i fabricació del producte com en el desenvolupament d’un pla d’empresa amb l’objectiu de convertir-lo en un projecte de negoci viable. Per a fer-ho, els estudiants han mantingut contactes amb empreses del sector i agents econòmics del territori.

El geni d’Oristrell, guanyador en la categoria de cicles formatius de grau superior, és un projecte de creació artística basat en els mites. L’autora ha elaborat, amb gran professionalitat, un audiovisual a partir de l’observació del geni d’Oristrell, una roca amb forma de cap de tigre o simi que hi ha a prop de l’ermita de Sant Pere d’Oristrell, al terme del Pont de Vilomara i Rocafort.

Síntesi d’un tensioactiu derivat d’arginina i les seves propietats biològiques és el projecte guanyador en la categoria de batxillerat. En ell, l’autora ha estudiat els tensioactius i les seves propietats antibacterianes a partir d’experiments al laboratori i a casa. D’aquesta manera, el projecte analitza diferents tensioactius presents a la vida quotidiana, com és el cas dels detergents.

El jurat d’aquesta edició ha destacat en el seu veredicte l’originalitat i la gran qualitat dels treballs presentats. Els premis consten de 3 categories, amb 3 premiats en cadascuna d’elles:

Cicles formatius de grau mitjà:

  • !r Premi: EsCaravana. Autors: Adrián Buzón, Miguel Coca i Alejandro Garcia (Institut Guillem Catà). Tutor: Carles Lapeña.
  • 2n Premi: Alarcan. Autors: Jordi Fernández i Àlex Puig (Institut Lacetània). Tutor: Manel López.
  • 3r Premi: Bruna. Autora: Carla Martín (Escola d’Art de Manresa). Tutora: Anna Martí.

Cicles formatius de grau superior:

  • 1r Premi: El geni d’Oristrell. Autora: Montse Bugatell (Escola d’Art de Manresa). Tutora: Alèxia Lleonart.
  • 2n Premi: Rilca Systems. Autors: Antonio Trinidad i Sergi Santamaria (Institut Lacetània). Tutor: Xavier Alcàntara.
  • 3r Premi: Espai Bus. Autors: Laia Jané, Soumia El Ouardi, Ester Bulsegura (Institut Guillem Catà). Tutora: Georgina Soler.

Batxillerat:

  • 1r Premi: Síntesi d’un tensioactiu derivat d’arginina i les seves propietats biològiques. Autora: Esther Vilalta (Institut Cal Gravat). Autor: Cèsar Riola.
  • 2n Premi: Arrels. Autors: Marta Serran i Júlia Torres (Institut Castellet). Tutora: Sabina Salat.
  • 3r Premi: Usos dels mites en l’obra de Camus. Autor: Eduard Cobo (Institut Lacetània). Tutor: Josep Maria Bernal.
CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet