El Consell Comarcal del Bages, reconegut per la seva tasca en l’àmbit de l’administració electrònica

gen. 27, 2017 No Comments by

El Consell Comarcal del Bages va rebre ahir un reconeixement d’Administració Oberta per la tasca d’apropament de l’administració electrònica al territori, en el marc de la segona edició del Congrés de Govern Digital, “El repte de la societat digital i la transformació de les Administracions Públiques”, organitzat per la Generalitat de Catalunya, el Consorci AOC i el Consorci Localret, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona.

 

En la cloenda de l’acte, la consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs, juntament amb la vicepresidenta del Col·legi de Secretaris, Interventors i Tresorers de Catalunya, Celia Argilés, van lliurar els reconeixements d’Administració Oberta als 69 ajuntaments que han destacat en l’ús de les eines d’administració electrònica, als 14 consells comarcals que han acostat millor l’administració electrònica al territori, i als 4 ajuntaments que han estat els més productius i els que han fet més ús de les eines de l’AOC. Del Bages, juntament amb el Consell Comarcal, van rebre el guardó els Ajuntaments de Manresa, Santpedor, Sant Fruitós de Bages, Callús i Avinyó.

 

A més de remarcar la utilitat de les eines d’administració electrònica per a reduir costos, la consellera Borràs va insistir en la necessitat d’incorporar-les en el dia a dia del funcionament de les administracions com un “camí cap a un nou model que tingui com objectiu l’eficiència i la sostenibilitat”.

 

L’objectiu del Congrés, que enguany ha reunit més de congressistes sota el lema “El repte de la societat digital i la transformació de les Administracions públiques”, és crear un espai d’intercanvi i de debat al voltant de les infraestructures que han de permetre una bona governança i una gestió pública eficient, mitjançant una administració oberta i innovadora que doni resposta a les demandes i expectatives de la societat. A més, el Congrés també vol fer valer el paper de les administracions organitzadores en la nova administració; posar en comú les experiències en marxa, els projectes en procés de llançament, les tecnologies aplicables i les oportunitats de col·laboració; establir canals permanents de comunicació i de transferència d’experiències i tecnologies entre els responsables públics, així com divulgar els continguts de les diferents sessions.

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet