El Consell Comarcal impulsa accions de promoció de la diversitat en què han participat unes 1.600 persones

des. 29, 2016 No Comments by

Més d’un miler d’escolars i 350 persones grans han participat durant aquest 2016 en les accions sobre diversitat i convivència organitzades pel Consell Comarcal del Bages. En el cas de les escoles es tractava de tallers per ensenyar infants i joves a conviure amb altres cultures i establir-hi ponts de col·laboració. En el cas de la gent gran, el Consell ha ofert uns tallers per donar arguments contra certs rumors, que han tingut una gran acollida per part d’Ajuntaments, casals de la gent gran, esplais d’avis, etc.

 

En les activitats per a escoles s’hi ha apuntat centres escolars d’onze municipis del Bages: Santpedor, Sallent, Castellbell i el Vilar, Sant Fruitós de Bages, Sant Vicenç de Castellet, Castellgalí, Sant Salvador de Guardiola, Balsareny, Súria i Castellfollit del Boix. S’han ofert 3 tallers diferents: “Creixem en la diversitat”, “Camino amb les teves sabates” i “Construïm ponts”, sense cap cost per als centres participants.

 

En el cas de la gent gran, s’han fet una vintena de tallers de convivència i antirumors en 13 municipis de la comarca. Hi ha participat 350 persones, majoritàriament de més de 65 anys, i en alguns dels tallers s’han dut a terme experiències de diversitat generacional, que han permès la interacció entre persones joves i infants en activitats adreçades a la gent gran, una iniciativa que ha tingut una molt bona acollida per part dels participants.

 

A més, amb el mateix objectiu de cohesió social, s’ha dut a terme per primera vegada al Bages el programa Bàsquet Beat, en què han participat una seixantena de joves de 4 municipis, que durant uns mesos han fet sessions per aprendre a fer música amb pilotes de bàsquet, mentre treballaven valors com el treball en equip i la convivència.

 

D’altra banda, des del Consell Comarcal s’ha promogut també formació específica en aquest àmbit per a professionals de l’àmbit social. Una quinzena de persones van participar en la sessió i es va despertar l’interès per crear una xarxa de professionals del Bages amb eines i estratègies per treballar, des de diferents àmbits, en la convivència i per desmuntar rumors. Aquesta xarxa es continuarà treballant i ampliant els propers mesos.

 

El conseller comarcal d’Acció Social i Ciutadania, Albert Marañón, ha volgut recordar que el 18 de desembre va ser el Dia internacional del Migrant i que “és fonamental treballar permanentment per una comarca que assumeixi la diversitat cultural i d’origen com una font de riquesa”. Marañón ha afegit que “la cohesió social de la comarca del Bages només es pot aconseguir treballant des d’una perspectiva intercultural, no només amb les persones amb origen en la migració  sinó amb les persones del Bages de totes les edats (infants, persones joves, gent gran, professionals, etc.)”.

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet