El Consell fa arribar l’aigua del Bages Cardener a Fonollosa, Camps i Castelltallat

des. 27, 2016 No Comments by

El Consell Comarcal del Bages ha finalitzat les obres del projecte d’abastament d’aigua que soluciona els problemes dels nuclis de Fonollosa i Camps (Fonollosa) i Castelltallat (Sant Mateu de Bages). L’obra permet garantir l’abastament a aquests nuclis amb aigua provinent del sistema d’abastament d’aigua en alta comarcal Bages Cardener. L’obra hidràulica es va adjudicar per un import de gairebé 367.000 euros i les escomeses elèctriques associades a l’obra es van contractar per uns 50.000 euros.

 

Les obres han consistit en tres actuacions que ja s’han anat posant en servei gradualment a mesura que s’han anat finalitzant:

  • Impulsió de Fontanet a Comallonga: instal·lació d’una nova impulsió de 2.345 metres, que, partint del final de la canonada del Bages–Cardener actualment en servei, situada a Fontanet (cota 430 metres), impulsa l’aigua fins als dipòsit de Comallonga (cota 670 metres).
  • Canonada de gravetat de Comallonga a Camps: instal·lació d’una canonada que dobla el ramal de servei existent des del pou Nord de Camps fins a Can Olís i substitueix la canonada provisional existent fins al dipòsit de Camps, amb una longitud total de 3.894 metres.
  • Impulsió de Cucala a la Serra: instal·lació d’una nova impulsió de 4.239 metres, que partint del dipòsit de Cucala (cota 687 metres) impulsa l’aigua fins als dipòsit de la Serra (cota 916 metres).

 

L’execució del projecte ha estat possible gràcies al constant esforç que el Consell Comarcal del Bages ha fet durant els últims anys per tal d’obtenir el màxim de recursos econòmics per fer-lo viable. Els recursos obtinguts minimitzen les aportacions municipals a l’obra i, per tant, la repercussió d’aquesta sobre les tarifes municipals del servei de subministrament d’aigua.

 

El Consell Comarcal del Bages és el responsable de la gestió del servei comarcal d’abastament d’aigua en alta Bages Cardener des de l’any 2007. El sistema comarcal actualment en funcionament inclou el subministrament d’aigua en alta als municipis de Fonollosa (sector de Canet de Fals i nord de Camps), Sant Mateu de Bages (sector de Sant Mateu de Bages), Sant Salvador de Guardiola, Rajadell i Castellfollit del Boix. El sistema en alta Bages Cardener serveix uns 246.836 m3 anuals als municipis que el conformen, representant, en global, el 68% del total de consum en baixa municipal.

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet