El CFP acull dijous una jornada de divulgació sobre la formació professional a Europa

nov. 22, 2016 No Comments by

Explicar com s’estructura el sistema de formació professional en diferents països europeus i posar en comú experiències dutes a terme en diversos països és l’objectiu de la jornada que es farà aquest dijous al Palau Firal de Manresa. La sessió està organitzada pel Centre de Formació Pràctica i l’Institut Lacetània en el marc de l’estada a Manresa d’un grup de professors i estudiants que participen en el projecte Erasmus+ MICA. Es tracta d’un acte obert tant a membres de la comunitat educativa com a empreses de la comarca, ja que es vol donar molta rellevància a la vinculació entre els estudis d’FP i el món empresarial. La jornada tindrà lloc de 9 del matí a 1 del migdia i es pot fer la inscripció a través del web www.cfp.cat.

Al llarg del matí es parlarà de temes com la formació professional dual, els estudis vocacionals o el sistema europeu de crèdits per a la formació professional. A la jornada hi intervindran tant professors com alumnes dels centres participants al projecte MICA i es podrà conèixer de primera mà, per exemple, com és el sistema de formació professional dual alemany, un dels models que s’ha pres com a referència a l’hora de desenvolupar l’FP dual al nostre país.

Durant dues setmanes, estudiants i professors de Portugal, Polònia, Alemanya, la República Txeca i Finlàndia han estat a Manresa per formar-se en tècniques d’alt valor afegit per a la indústria electromecànica. Es tracta d’una de les accions del projecte Erasmus+ MICA, en el qual participen aquests centres i també l’institut Lacetània i el Centre de Formació Pràctica de Manresa, i que té per objectiu millorar les capacitats i competències dels futurs treballadors industrials europeus.

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet