El centre HTEC de Haas al CFP de Manresa ja acull els primers alumnes

nov. 11, 2016 No Comments by

El centre HTEC de la multinacional nordamericana Haas al Centre de Formació Pràctica de Manresa es troba operatiu des d’aquesta setmana, en què ha començat el primer dels cursos que, en aquest cas, s’adreça a persones en situació d’atur que vulguin trobar feina al sector industrial. Es tracta d’un curs de mecanització amb CNC, de 125 hores de durada, i que segueixen un grup de quinze alumnes. Els professors que l’imparteixen han seguit una formació específica d’acord amb les característiques del nou centre.

Amb aquest curs, es posa oficialment en marxa el nou centre tècnic Haas de Manresa que va inaugurar la consellera d’ensenyament a finals de setembre. Es tracta d’un centre formatiu d’alt nivell per a professionals del sector industrial, amb maquinària d’última generació que ha suposat una inversió de més de 200.000 euros. Concretament, el CFP ha incorporat un centre de mecanitzat de cinc eixos i un torn CNC, que ja es començaran a utilitzar en aquest curs.

El nou centre HTEC suposa un pas endavant en la tasca del CFP per impulsar la competitivitat de la indústria del territori, un sector amb un pes molt important dins del conjunt de l’activitat econòmica i amb un fort arrelament. D’altra banda, aquesta nova etapa ha de permetre al CFP ampliar el seu àmbit d’influència i poder oferir formació i serveis a empreses de tot Catalunya, tenint en compte el nou equipament de què disposa.

Els centres de formació HTEC són una iniciativa empresarial i educativa que permet als professors de tecnologia de fabricació i als centres educatius tenir accés a les màquines eina CNC més noves i als seus equips relacionats. L’objectiu d’aquests centres és proporcionar una formació d’alt nivell, moderna i pràctica per tal que el mercat laboral disposi d’operadors de màquina eina CNC, programadors i enginyers altament qualificats. Els centres de la xarxa HTEC compten amb material educatiu permanentment actualitzat, guies didàctiques, tecnologies auxiliars de CNC, assessorament, i també organitzen congressos i altres activitats tant per al professorat, com per als alumnes o les empreses de la zona.

A tot el món, hi ha més de 2.200 centres HTEC distribuïts pels Estats Units, Canadà, Europa, Regne Unit, Sudàfrica i Àsia, en els que es formen una mitjana de 50.000 alumnes cada any. De les 30 millors escoles d’enginyeria del món, 27 són centres HTEC.

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet