El Geoparc celebra la segona edició de la seva Fira Gastronòmica, que s’emmarcarà en les Jornades Gastronòmiques del Camí Ignasià

nov. 04, 2016 No Comments by

El Geoparc celebrarà el dia 12 de novembre la segona edició de la seva Fira Gastronòmica, una proposta que vol posar en valor els productes alimentaris del territori i apropar-los als consumidors. En aquesta edició, la fira quedarà emmarcada en les Jornades Gastronòmiques del Camí Ignasià que tindran lloc a Manresa els dies 12 i 13 de novembre.

La Fira Gastronòmica del Geoparc es farà a la Plaça Sant Domènec de Manresa dissabte 12 a la tarda i hi seran presents una quinzena de productors del territori amb productes tan diversos com el pa, els formatges, la mel, els vins, els productes de l’hort o la carn. Les persones que s’hi apropin, a més de poder comprar tots aquests productes, podran degustar fins a una vintena de tapes elaborades bé pels propis productors o bé per restaurants del territori.

Els visitants també podran participar en experiències gastronòmiques per conèixer millor els productes locals. Concretament, es farà un tast guiat d’olis en què es parlarà de les varietats pròpies del Bages, un tast de carn de conill i de colomí, una presentació del projecte Terra de Profit i degustació dels productes que en formen part, i una degustació de pans i coques.

Per als més petits, s’han preparat diferents activitats per donar-los a conèixer els valors geològics del territori. Pintar-se la cara amb pigments naturals, construir un brunzidor (un instrument musical prehistòric), construir un dòlmen o fer un gravat són algunes de les propostes en les quals podran participar i que estaran conduïdes per professionals de les Coves del Toll de Moià, el Museu Comarcal de Manresa i les Coves de Montserrat.

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet