El Consell Comarcal del Bages porta el Basket Beat a la comarca, un projecte socioeducatiu per a joves en situació de vulnerabilitat

oct. 14, 2016 No Comments by

Utilitzar pilotes de bàsquet per fer música, treballar en equip i desenvolupar habilitats per a la vida real a partir del joc i de l’oci són els eixos centrals del Basket Beat, un metodologia socioeducativa que va despuntar amb força a Catalunya fa uns anys i que ara arriba al Bages impulsada pel Consell Comarcal. De moment, els tallers de Basket Beat ja s’han iniciat a Artés, Navarcles, Sant Fruitós de Bages i Sant Vicenç de Castellet, sota la coordinació del Consell i amb la col·laboració de la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona.

En aquesta primera fase de treball s’han posat en marxa tallers de Basket Beat amb un grup de 15 joves aproximadament a cada municipi participant. Els tallers es fan als instituts o en equipaments juvenils, i seran 8 sessions d’una hora i mitja cada una. Hi participen joves d’origen i situacions diverses a qui se’ls facilitarà eines per millorar la seva integració i participació social i, a més, aprenen a treballar en un equip cohesionat.

Es preveu que, un cop acabades les sessions, es faci una demostració final oberta al públic en què els joves puguin mostrar els resultats musicals i rítmics de les sessions i que, alhora, es converteixi en un punt de trobada i coneixença de joves de diferents municipis de la comarca.

Els participants al Basket Beat Bages han estat proposats pels tècnics de joventut dels municipis implicats, en col·laboració amb Serveis socials i els instituts, ja que els joves que hi prenen part es troben sovint en situació de vulnerabilitat i el taller els ofereix passar una bona estona, aprendre música i fomentar el seu desenvolupament personal.

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet