Ecoviure imaginarà com serà el futur amb una taula rodona moderada per Jaume Barberà

set. 30, 2016 No Comments by

Quatre personatges destacats en diferents àmbits debatran com s’imaginen el futur en la propera edició d’Ecoviure, que tindrà lloc els dies 21, 22 i 23 d’octubre al Palau Firal de Manresa. Es tracta de l’economista Arcadi Oliveres, el naturalista Martí Boada, el músic Natxo Tarrés i l’experta en cooperació Sandra Campos, que participaran en una taula rodona que tindrà lloc dissabte 21, a les 11.30 del matí, a la sala d’actes del Palau Firal, i que estarà moderada pel periodista Jaume Barberà.

Arcadi Oliveres és economista i activista social per la justícia social i la pau. Ha treballat per promoure els drets humans arreu del món a través de Justícia i Pau, organització que presideix des del 2001. És un expert en relacions nord-sud, comerç internacional, deute extern i economia de defensa, i imparteix nombroses classes de temàtiques relacionades amb la cooperació i el desenvolupament.

Martí Boada és doctor en Ciències Ambientals, magíster i llicenciat en Geografia i en Estudis Catalans. Actualment es dedica a la docència i investigació a l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA) i al departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona. També col·labora amb centres educatius i organitzacions d’àmbit internacional i dirigeix el grup de recerca Conservació, Biodiversitat i Canvi Global. Col·labora habitualment en diferents mitjans de comunicació com a expert en temes ambientals.

Natxo Tarrés és músic professional, membre del grup musical Gossos. Ha estudiat la interacció de la música en les persones, musicoteràpia i estats modificats de la consciència. És cofundador i president de l’Associació Irehom (Institut de Recerca Holística de Montserrat), un projecte d’investigació sobre els nous paradigmes del segle XXI. S’ha format a l’Institute of Ecotechnics de New Mèxic en estudis sinergètics aplicats als treballs grupals i tècniques de desenvolupament humà en entorns ecològics sostenibles i autosuficients.

Sandra Campos està formada en Dret i Ciències Polítiques i és la directora d’Imago Project, un projecte per al foment de la cooperació i la convivència biosostenible. Imago és una associació d’experts amb més de 10 anys d’experiència en la realització de projectes de cultura, educació per al desenvolupament i cooperació internacional. L’organització va néixer a Colòmbia per traslladar-se després a Catalunya i impulsar projectes conjunts entre els dos països.

Jaume Barberà, que moderarà la taula rodona, és periodista amb una llarga trajectòria a Televisió de Catalunya. Ha estat al capdavant de programes com Retrats, Singulars, Els matins, Bon dia Catalunya o Paral·lel. Ha publicat diversos llibres de divulgació sobre temes socials en els quals s’ha posicionat sobre temes d’actualitat: la crisi, el capitalisme financer, la independència de Catalunya, la voracitat del neoliberalisme, el periodisme i l’esperit del 15M, entre altres. També ha escrit sobre la dependència en la societat catalana dels fàrmacs hipnòtics i somnífers amb el seu darrer llibre, “(In)satisfets”.

Ecoviure, a més d’un punt de trobada de negocis relacionats amb la sostenibilitat i el medi ambient, és també un espai de debat i reflexió sobre com construir un futur més sostenible. Amb aquesta taula rodona s’obrirà un cap de setmana en què el Palau Firal de Manresa acollirà diferents activitats de diàleg i de divulgació al voltant d’aquest tema.

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet