La consellera d’Ensenyament inaugura el nou centre de formació especialitzada en fabricació mecànica del CFP, vinculat a la multinacional Haas

set. 22, 2016 No Comments by

La consellera d’Ensenyament, Meritxell Ruiz, ha inaugurat aquest matí al Centre de Formació Pràctica de Manresa el nou centre HTEC, especialitzat en la formació de professionals de la fabricació mecànica. Es tracta d’una important aposta del CFP per ampliar el seu camp d’actuació, dotant-se de maquinària d’última generació, amb una inversió de prop de 200.000 euros, i amb la voluntat d’esdevenir un referent per al conjunt del sector industrial català. El centre HTEC està vinculat a la multinacional nordamericana Haas, fabricant de màquines eina CNC i líder al seu sector.

El CFP es converteix d’aquesta manera en l’únic centre HTEC de Catalunya i el segon a tot l’estat espanyol. A l’acte d’avui, el gerent de Haas Espanya, Gerard Guitart, ha justificat la seva creació per l’alta demanda que hi ha a Catalunya d’aquest tipus de professionals i ha agraït la bona predisposició del CFP per tirar endavant el projecte. Acompanyava al gerent de Haas Espanya el coordinador de HTEC & Educational Partnership, Simon Vanmaekelbergh, que ha assenyalat que l’èxit econòmic d’un territori va directament associat a la disponibilitat de persones tècnicament qualificades. Fent un símil entre el futbol i la fabricació, Vanmaekelbergh ha afirmat que ara és un bon moment per estudiar tecnologia i ha elogiat el paper de la Cambra de Comerç de Manresa i de la Fundació Lacetània en l’impuls del centre.

Pere Casals, president de la Fundació Lacetània, ha incidit en la voluntat del centre de traspassar els límits locals i convertir-se en un referent a Catalunya. Ha agrait la implicació de totes les empreses vinculades al CFP i ha destacat la importància que els centres HTEC donen a la millora d’entorn laboral de l’operari, avançant d’aquesta manera en dignificar la professió. La regidora d’Ocupació de l’Ajuntament de Manresa, Cristina Cruz, ha afirmat que el CFP és un centre modèlic i un actiu indiscutible de la ciuat, que cal saber projectar més enllà del territori.

La consellera Meritxell Ruiz ha tancat els parlaments traslladant als responsables del centre el suport del govern de la Generalitat, afirmant que la col·laboració público-privada és clau per fer front als reptes del segle XXI. A les portes de la tercera revolució industrial, ha dit, “cal potenciar l’FP com a aposta de futur, en un país que necessita tècnics de l’àmbit industrial”. La consellera ha posat el CFP com a exemple d’integració entre formació professional inicial i formació contínua, en un món en què els professionals han d’estar permanentment formant-se.

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet