Vilanova del Camí estudia la millor manera de detectar un bacteri que afecta l’estómac

set. 16, 2016 No Comments by

L’Equip d’Atenció Primària Vilanova del Camí estudia la millor forma de detectar i abordar el tractament d’un bacteri –l’Helicobacter pylori– que provoca símptomes com ara dolor a la boca de l’estómac, digestió pesada o inflor abdominal. El treball que porten a terme els professionals implica la col·laboració de persones que han estat diagnosticades de dispèpsia, una patologia que és motiu de consulta força habitual a l’atenció primària i als serveis de digestologia dels hospitals.

L’objectiu és disposar de dades i d’informació referent a les dues tècniques de detecció de l’Helicobacter pylori més reconegudes internacionalment: el test de l’alè i l’anàlisi en femta. En l’àmbit de l’atenció primària s’han fet pocs estudis sobre l’abordatge del bacteri, que incideix en un 25% dels usuaris amb dispèpsia que consulten aquest nivell assistencial.

El treball que actualment es porta a terme s’acabarà el 31 de desembre d’aquest any i és la continuació d’un estudi previ que es va presentar el 2015 a la V Jornada del Pla de Salut de Catalunya. Els professionals de l’EAP Vilanova del Camí han volgut aprofundir en aquesta patologia perquè en la detecció, el tractament i el seguiment de l’Helicobacter pylori hi ha hagut canvis importants en els darrers anys.

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet