El CFP s’alia amb la multinacional nordamericana Haas per esdevenir un centre formatiu de referència en fabricació mecànica

set. 14, 2016 No Comments by

El Centre de Formació Pràctica comença el curs fent un pas endavant en la seva proposta de formació de professionals del sector industrial gràcies a l’aliança amb la multinacional nordamericana Haas, líder mundial en la fabricació de màquines eina CNC. Des d’aquest mes de setembre, el CFP es converteix en Centre de Formació Tècnica Haas (HTEC), l’únic a Catalunya i el segon a tot l’estat. El centre ja està operatiu i es preveu que en les properes setmanes se’n faci l’acte oficial d’inauguració.

El projecte ha suposat una inversió de més de 200.000 euros en nova maquinària, la més avançada del moment i que ha de permetre formar professionals altament qualificats i capaços d’aportar valor afegit a les empreses. Concretament, el CFP ha incorporat un centre de mecanitzat de cinc eixos i un torn CNC, que ja es començaran a utilitzar en els cursos programats per aquesta tardor.

Els centres de formació HTEC són una iniciativa empresarial i educativa que permet als professors de tecnologia de fabricació i als centres educatius tenir accés a les màquines eina CNC més noves i als seus equips relacionats. L’objectiu d’aquests centres és proporcionar una formació d’alt nivell, moderna i pràctica per tal que el mercat laboral disposi d’operadors de màquina eina CNC, programadors i enginyers altament qualificats. Els centres de la xarxa HTEC compten amb material educatiu permanentment actualitzat, guies didàctiques, tecnologies auxiliars de CNC, assessorament, i també organitzen congressos i altres activitats tant per al professorat, com per als alumnes o les empreses de la zona.

A tot el món, hi ha més de 2.200 centres HTEC distribuïts pels Estats Units, Canadà, Europa, Regne Unit, Sudàfrica i Àsia, en els que es formen una mitjana de 50.000 alumnes cada any. De les 30 millors escoles d’enginyeria del món, 27 són centres HTEC.

Dignificar la fabricació mecànica

Una de les missions del nou centre HTEC és la de donar valor a les tecnologies de mecanitzat, gràcies a les quals la indústria pot produir components per fabricar tot tipus de productes. La Unió Europea ha situat la indústria de la fabricació al centre de la seva estratègia per al creixement de la productivitat i l’ocupació. Es tracta d’un àmbit amb unes grans possibilitats de desenvolupament professional, si es té en compte que en els darrers cinc anys els tècnics, enginyers, operadors de producció i maquinistes estaven entre els 10 perfils professionals més requerits a tot el món.

La tasca del CFP com a nou centre HTEC vol ser també un impuls a la competitivitat de la indústria del territori, un sector amb un pes molt important dins del conjunt de l’activitat econòmica i amb un fort arrelament. D’altra banda, aquesta nova etapa ha de permetre al CFP ampliar el seu àmbit d’influència i poder oferir formació i serveis a empreses de tot Catalunya, tenint en compte el nou equipament de què disposa.

El CFP té programats per al proper semestre una vintena de cursos, que s’iniciaran properament. A part de la formació com a centre Haas, al CFP continuarà oferint cursos de disseny, robòtica i altres especialitats industrials. Com a novetat, aquesta temporada s’impartiran dos cursos dins del Programa Integral de Qualificació i Ocupació (PICE), de la Cambra, un de soldadura i l’altre de pneumàtica i hidràulica.

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet