DENSO Barcelona celebra 25 anys amb un acte institucional

jul. 08, 2016 No Comments by

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha donat suport a DENSO Barcelona amb motiu del 25è aniversari de l’empresa, en un acte institucional celebrat aquest matí a la planta ubicada a Sant Fruitós de Bages. La multinacional japonesa, líder mundial en la fabricació de components electrònics per a l’automoció, ocupa una plantilla de més de 700 treballadors i preveu obtenir unes vendes de 290 milions d’euros aquest 2016. El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha assegurat que la relació econòmica entre Catalunya i el Japó ‘és una prioritat de país’, ha subratllat que ‘Catalunya està oberta als negocis i al món’ i ha agraït a DENSO ‘la confiança en el país i que segueixin apostant per nosaltres’.

 

Potenciar les inversions

En l’acte institucional d’aquest matí, el president de DENSO Barcelona, Josep Manel Giménez, ha anunciat que el repte ‘és invertir 60 milions d’euros els propers quatre anys per mantenir l’excel·lència i la innovació a la planta’. En el desenvolupament dels seus projectes, DENSO compta amb el suport de l’àrea de la Generalitat de Catalunya que cerca atreure inversions estrangeres al país (Catalonia Trade & Investment). L’acte també ha tingut la participació del responsable d’electrònica del Grup DENSO, Hiroyuki Ina, que ha felicitat l’empresa per aquests 25 anys convençut de les possibilitats i el creixement de futur per a la planta, que és l’única d’Europa especialitzada en els components electrònics. En aquest quart de segle d’implantació al territori, s’han invertit 300 milions d’euros i han treballat més de 4.600 persones a la planta de Sant Fruitós de Bages. Giménez ha agraït l’esforç per totes les persones que han format part de DENSO en aquests 25 anys i ha revelat que ‘el somni és arribar als 1.000 treballadors l’any 2025 i en quatre anys assolir un volum de vendes de 400 milions d’euros’.

 

Relació estreta

En l’actualitat més d’un terç de les empreses espanyoles que tenen relació amb el Japó son catalanes, ‘un fet que explica que la relació entre els dos països va més enllà del negoci i s’estén també a altres àmbits com el turisme i la cultura’, ha afegit el president de la Generalitat, Carles Puigdemont. L’empresa ha completat darrerament la vuitena expansió amb un nou centre tècnic, de formació i una millora del centre d’inspecció i compta amb una superfície productiva de 31.000 metres quadrats.

 

Suport institucional

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha estat acompanyat pel conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, i la directora general d’Indústria de la Generalitat, Núria Betriu. També han participat la delegada del Govern a la Catalunya Central, Laura Vilagrà, i l’alcalde de Sant Fruitós de Bages, Joan Carles Batanés. Durant l’acte s’ha fet una visita a les instal·lacions de DENSO Barcelona en què també ha participat la consol general de Barcelona Akiko Sagano, una àmplia representació dels alt càrrecs directius de la multinacional japonesa vinguts des de Japó, dels expresidents de DENSO Barcelona i dels centres educatius, tecnològics i representants sindicals del territori.

La celebració del 25è aniversari de l’empresa es completarà aquest migdia amb un dinar a Món Sant Benet adreçat a tota la plantilla de treballadors de DENSO Barcelona.

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet