A punt la Festa Major de Sant Vicenç de Castellet

jul. 08, 2016 No Comments by

Sant Vicenç de Castellet comença amb força aquest divendres els actes de Festa Major d’Estiu amb dos reclams importants. El Correfoc esdevindrà un gran espectacle de música, foc i pirotècnica que recrearà la llegenda de Castellet, mentre que el concert jove de Festa Major portarà Els Catarres a la plaça de l’Onze de Setembre a partir de mitjanit. Aquesta serà una de les darreres oportunitats per veure en directe la banda catalana abans de l’aturada anunciada de cara a la tardor. El Correfoc s’ha renovat de dalt a baix amb una nova posada en escena, l’estrena de noves figures i un munt de sorpreses per a un recorregut que començarà a la Plaça Clavé a les 11 de la nit. Divendres els actes es completaran amb el pregó institucional a càrrec del Club Natació Castellet, que enguany celebra 50 anys, i el cercatasques.

 

Actes per a tots els públics

El programa de Festa Major inclourà actes per a tots els públics. En la vessant més institucional durant tot el cap de setmana es podrà votar el projecte guanyador del pressupost participatiu. A un quart d’una del migdia l’auditori de l’Espai Ateneu serà escenari de la proclamació de la Medalla de Sant Vicenç de Castellet 2016. El distintiu reconeixerà els mèrits d’una persona que hagi destacat en el seu àmbit i es pretén que tingui continuïtat de cara els propers anys. Dissabte a la tarda hi haurà sardanes i el festival de dansa. El concert de Festa Major anirà a càrrec de l’Orquestra Selvatana que també actuarà a partir de mitja nit amb el ball a la plaça de l’Onze de Setembre. L’oferta musical es completarà amb el concert del grup The Bombardiers.

 

Trobada de Gegants

Un dels actes destacats de la jornada de diumenge serà la XXIII Trobada de Gegants amb la participació d’una quinzena de colles. Hi participaran els gegants de Santa Maria d’Oló, Prats de Lluçanès, La Llacuna, Santpedor, Olesa de Montserrat, Cornellà de Terri, Ullastrell, Borges Blanques, Gironella, Sagrat Cor de Tarragona, Callús, Colla Nostra, Pineda de Mar, Escola Bressol El Niu i Sant Vicenç de Castellet. En el marc de la trobada es batejaran els gegants de la llar d’infants El Niu amb un recorregut que començarà al carrer Maria Gimferrer i acabarà a la plaça de l’Ajuntament.

 

‘Encierro pamplonica’

Diumenge a la tarda se celebrarà l’encierro pamplonica adreçat als públic més familiar, un dels actes que tenen més èxit els darrers anys i que recorre els carrers més cèntrics del municipi. L’organització demana que els participants vagin vestits de color blanc i portin un mocador de color vermell, tal i com marca la tradició. A la nit s’ha programat el concert de Singfònics, que han participat al concurs Oh Happy Day, i tindran la col·labporació de la Coral Nou Horitzó.

 

Dilluns, punt i final a la festa

Dilluns serà el darrer dia de Festa Major amb el punt i final tradicional del castell de focs i les havaneres amb el grup Els pescadors de l’Escala. Durant el matí hi haurà el tobogan aquàtic gegant al carrer Narcís Monturiol i a la tarda animació infantil.

 

L’Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet organitza els actes de la Festa Major amb la col·laboració de l’entitat Activa’t de Festa. La regidoria de Cultura vol agrair la implicació de les entitats i de les persones que a títol individual fan possible el programa d’actes, així com la col·laboració de les empreses que donen suport a la Festa Major.

 

Concurs d’Instagram

Per primera vegada es convoca un concurs d’Instagram de Festa Major. Totes les persones que vulguin participar al certamen hauran de publicar les imatges en aquesta xarxa social amb l’etiqueta #FMSVC16 i seguir el perfil @activatdefesta. Les fotografies s’hauran de publicar entre els dies 8 i 11 de juliol. El premi seran dos TOCS de teatre de la programació del teatre Kursaal.

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet