El Campus Gospel de Rajadell arrenca divendres amb una gran sessió d’improvisació musical

juny 30, 2016 No Comments by

El Campus Gospel de Rajadell arrencarà aquest divendres amb una de les principals novetats de l’edició d’enguany: una Open Session en la qual participaran tots els artistes convidats al Campus. Es tracta d’un format de concert innovador a l’estil de les jam sessions de jazz en què els artistes interactuaran de manera espontània entre ells i amb el públic per crear, en aquell mateix moment, una proposta musical única i irrepetible. L’Open Session tindrà lloc a les 10 del vespre a la plaça de l’Església de Rajadell i les entrades tenen un preu de 8 euros (gratuït per als menors de 8 anys).

El públic que divendres s’apropi a Rajadell podrà veure en directe algunes figures de primera línia mundial de la música gospel, com Trey McLaughlin and The Souds of Zamar, un dels grups més rellevants del gospel contemporani als Estats Units, i Lurine Cato, qualificada com la “reina del gospel del Regne Unit”. També hi actuaran els Safari Children’s Choir, un cor de nens i nenes ugandesos d’altíssim nivell artístic. Tots ells oferiran un concert conjunt amb les corals de casa nostra Esclat Gospel Singers i Messengers.

Un poble bolcat amb la música gospel

Durant tres dies, la música gospel transformarà el municipi de Rajadell, al Bages, que rebrà més d’un centenar de persones vingudes des de diferents punts de Catalunya, França i Balears per formar-se en música gospel de la mà d’artistes de referència en aquest gènere musical. Es tracta d’una proposta que combina aprenentatge i espectacle, amb concerts oberts al públic cada vespre i una gran jornada festiva el diumenge 3 de juliol amb diferents propostes al voltant de la música gospel com tallers oberts, minicampus per als més petits, cercavila, mercat i un concert final.

ARTISTES CONVIDATS

 • Trey McLaughlin and The Sounds of Zamar. Un dels grups més rellevants del gospel contemporani als Estats Units, a qui molts dels amants d’aquesta música ja coneixen pels seus pedagògics vídeos a YouTube. Fa temps que el Campus volia comptar amb ells i finalment s’ha aconseguit que es desplacin des d’Augusta (EUA) fins a Rajadell per viure en directe aquesta experiència.
 • Lurine Cato. Una vella amiga del Campus, guardonada diverses vegades per als British Gospel Awards i qualificada com “The queen of UK gospel” (la reina del gospel al Regne Unit). Posseïdora d’una increïble veu que farà vibrar tant als participants als tallers com als assitents al seu concert i a les seves participacions més o menys improvisades que farà al Campus.
 • Safari Children’s Choir, dirigit per Mama Deborah i Joy Blez. Un cor de nens i nenes ugandesos d’altíssim nivell artístic, de l’escola New Life School, un projecte de la Fundació Nzuri Daima a Entebbe on es fomenta l’educació des de la música i la dansa com a vehicles de creixement i integració.
 • Santi Serratosa. Impulsor de la SSM Big Hand, una formació que fusiona tota la part rítmica de la percussió amb els moviments de la dansa, coreografies que connecten la persona amb el grup en una sintonia única. Serratosa oferirà un taller de percussió corporal en la línia de l’aposta pedagògica del Campus per formar en disciplines més enllà del cant.
 • Laia Badrenas. Directora dels EGS Júnior i una de les directores amb més experiència en el terreny del gospel amb grups de joves. Ella s’ocuparà del Minicampus i del treball conjunt entre els Esclat Gospel Singers Júnior i el Safari Children’s Choir, en el que es preveu que sigui una de les experiències més especials d’aquest Campus.
 • Ramon Escalé i els Esclat Gospel Singers. Participaran en l’especial i imprevisible improvisació col·lectiva del diumenge a la tarda a l’església del poble i oferiran, entre d’altres, un concert la nit del dissabte amb la participació estelar de Lurine Cato.

PROGRAMA

Dijous 30 de juny

 • De 18 a 19 h. Arribada i allotjament dels campusins/es (participants al Campus).
 • De 20 a 21.30 h. Sopar.
 • 22 h. Festa de benvinguda.

Divendres 1 de juliol

 • Matí. Tallers amb Safari Children’s Choir.
 • Tallers amb Lurine Cato.
 • 22 h. Open session amb Trey McLaughlin, Safari Chidren’s Choir, Esclat Gospel Singers, Messengers.

Dissabte 2 de juliol

 • Matí. Tallers amb Trey McLaughlin.
 • Tallers amb Santi Serratosa.
 • 22 h. Concert de Trey McLaughlin i Esclat Gospel Singers amb Lurine Cato.

Diumenge 3 de juliol

 • Matí. Tallers amb Trey McLaughlin (oberts al públic).
 • Matí. Minicampus amb Laia Badrenas.
 • Matí. Activitats per a visitants, paradetes, música…
 • Taller amb Ramon Escalé, entrega de diplomes i conferència per als visitants “Els camins del gospel”, a càrrec de Moritz Eiris Vilanova.
 • 17 h. Cercavila.
 • 30 h. Concert de Safari Children’s Choir amb Esclat Gospel Júnior, Trey McLauglin i campusins.
Uncategorized

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet