Gairebé 600 visitants al primer Benvinguts a Pagès al Bages, coordinat pel Consell Comarcal

juny 22, 2016 No Comments by

9 productors, 16 allotjaments i 15 restaurants del Bages van participar el cap de setmana en la primera edició de Benvinguts a Pagès, una iniciativa de Fundació Alícia i Generalitat de Catalunya, que proposava un portes obertes a explotacions agràries i ramaderes d’arreu de Catalunya perquè la ciutadania pogués veure d’on surten i com es treballen els productes que ens arriben a taula.

Les 9 explotacions del Bages van rebre gairebé 600 visitants, una xifra que va superar les seves expectatives. Els restaurants també van tenir un bon nombre de reserves (més de 200) del menú especial Benvinguts a Pagès  i el sector en què la iniciativa va tenir menys ressò va ser en els allotjaments participants.

L’Àrea de Turisme del Consell Comarcal del Bages va coordinar la relació entre l’organització i els participants a la comarca del Bages. Els comentaris rebuts de les empreses que hi van prendre part han estat molt positius, i han mostrat la voluntat de continuar-hi participant en properes edicions. Des de l’organització, després de l’èxit d’aquesta primera edició que va mobilitzar més de 12.500 visitants en gairebé 200 explotacions d’arreu de Catalunya, ja s’ha concretat que el Benvinguts a Pagès es repetirà l’any vinent.  El fet de que les empreses participants fossin pagesos i productors, allotjaments i restaurants de caire pròxim i rural ha permès als visitants copsar la relació i treball conjunt entre els diferents sectors per crear i oferir un producte de qualitat.

Segons les opinions recollides des del Consell Comarcal, Benvinguts a Pagès és vist com un projecte innovador, amb força i potent que ajuda les empreses petites de Catalunya que aposten per un producte proper i de qualitat,  per l’agroturisme i el turisme rural, per donar valor al món de la pagesia.  El conseller comarcal de Turisme, Josep Canals, ha apuntat que has estat “una forma molt positiva de posar en valor el turisme de proximitat i els productes del territori”.

Al Bages hi han participat, com a productors: Celler Cooperatiu d’Artés, Celler Abadal, Hort del Navarro, L’Hort del Puig, Les Arnaules, Mel Cal Fuster, Oli Migjorn, Oller del Mas i Pastures de Castelltallat.

Els restaurants Benvinguts a Pagès han estat: Agustí Pastisser, El Centre de Castellfollit, Fleca de la Font, Hostal Restaurant Soler, Hotel Restaurant Guilleumes, La Medi, Restaurant Cal Carter, Restaurant Cal Paradís, Restaurant del Golf de l’Oller, Restaurant Hostal Abat Cisneros, Restaurant Hotel Mas de la Sala, Restaurant L’Ermitanet, Restaurant l’Ó, Restaurant la Fonda, Restaurant l’Alberg de Castelladral.

I els allotjaments que s’han inscrit en aquesta primera edició de la iniciativa: Allotjaments Cal Carter, Allotjaments Cal Marquet de Castelltallat, Cal Pastor Agroturisme, Cal Prat Barrina – Agroturisme, Càmping Cal Paradís, El Mas de Castelltallat (El Viver), Els Plans Cornet, Hostal Abat Cisneros, Hostal Restaurant Soler, Hotel 1948 Manresa, Hotel Restaurant Guilleumes, Les Corts de Biosca (El Viver), Mas del Puig, Restaurant Hotel Mas de la Sala, Torre d’en Bofill – Agroturisme i l’Hotel Món Sant Benet.

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet