El Rotary Club Manresa-Bages i la FUB impulsen el premi ‘La ciència i els infants’

juny 01, 2016 No Comments by

Promoure l’interès per l’educació científica dels nens i nenes que tenen entre 0 a 6 anys a les escoles i llars d’infants del territori. Aquest és l’objectiu central del premi La ciència i els infants, que s’ha posat en marxa aquesta primavera de la mà del Club Rotary Manresa-Bages i la Fundació Universitària del Bages (FUB). El certamen, que està vinculat a la Fira d’Experimentació que es va celebrar el passat 7 de maig, reconeixerà el millor projecte dels centres educatius participants.

 

El veredicte es donarà a conèixer aquest dijous, 2 de juny, a les 6 de la tarda, en un acte que tindrà lloc a la Sala d’actes de l’edifici FUB2 i que comptarà amb la conferència “De l’aprenentatge a la intervenció educativa”, a càrrec del manresà Albert Sardans, mestre d’educació primària, assessor de centre d’ensenyament com a membre de l’Equip d’Assessorament i Orientació Psicopedagògica (EAP) del Bages, llicenciat en Filosofia i Ciències de l’Educació (Pedagogia) i enginyer tècnic en Informàtica de Gestió.

 

Aquesta és la primera vegada que Rotary intervé i porta a terme conjuntament amb la FUB aquesta iniciativa, que s’ha concebut com a prova pilot. Els quatre centres que hi han pres part són: l’Espill, La Sèquia, Sant Ignasi (Manresa) i Reixics (Canet de Fals). Docents d’aquests centres van planificar i elaborar una proposta d’experimentació per al seu grup classe, que prèviament van treballar a l’aula i que es va presentar a la Fira d’Experimentació.

 

A l’hora de valorar les propostes, el jurat ha tingut en compte diversos criteris com ara: la capacitat de la proposta d’afavorir la iniciativa intencionada dels infants i la possibilitat de resolucions diverses, l’originalitat en l’enfocament, la claredat en l’acostament al concepte científic i la cura en la tria dels materials i l’adequació d’aquests a l’ús dels infants.

 

La convocatòria atorgarà dos premis, que consistiran en material educatiu per a l’aprenentatge científic per als centres guardonats. A més, el Rotary Club Manresa-Bages facilitarà que els centres participants visitin el Lab 0_6, un espai permanent que els estudis d’Educació Infantil d’UManresa van posar en marxa el mes de gener per promoure l’educació científica a les primeres edats. Paral·lelament, el professorat rebrà unes sessions formatives per part de docents dels estudis d’Educació Infantil.

 

La intenció de l’organització és que el premi tingui continuïtat i que estigui vinculat a la Fira d’Experimentació. El fet d’acostar la ciència als infants té per objectiu incrementar la comprensió que aquests tenen sobre els fenòmens del món i, a la vegada, fer créixer el seu interès posterior per les vocacions científiques. El resultat de la Fira d’Experimentació va ser un èxit i s’espera que pugui tenir continuïtat en propers anys.

 

La Fira d’Experimentació per a Infants de 0 a 6 anys és una iniciativa dels estudis d’Educació Infantil de la Facultat de Ciències Socials del Campus Manresa de la UVic-UCC. En la cinquena edició, que es va celebrar el passat 7 de maig, va comptar amb l’assistència d’unes 250 persones.

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet