ExpoBages Ascensió 2016, una fira que tornarà a fer bategar fort el centre de Manresa

maig 18, 2016 No Comments by

L’ExpoBages Ascensió 2016, la fira multisectorial de referència de Manresa i la seva àmplia àrea d’influència, se celebra enguany del 20 al 22 de maig al centre de la ciutat de Manresa, amb la participació d’uns 200 expositors.  El certamen es fa realitat gràcies a la suma d’esforços de la Fundació Fira de Manresa i la Unió de Botiguers i Comerciants.  Tot i que l’ExpoBages Ascensió començarà el divendres, dia 20, la inauguració oficial serà el dissabte 21, sota la presidència del conseller Jordi Baiget, màxim responsable de la conselleria d’Empresa i Coneixement i l’alcalde de Manresa i president de Fira de Manresa, Valentí Junyent.

L’acte de presentació s’ha fet aquest matí al Casino de Manresa, amb la presència de Mireia Estefanell, regidora de dinamització econòmica; Llorenç Juanola, president de la comissió organitzadora; i Jaume Pont i Joan Tomasa, president i vicepresident de la UBIC.

Les principals novetats del sector de l’automòbil

El sector que ocupa una superfície més gran és el de l’automoció, amb la presència dels concessionaris a la Catalunya Central de les principals firmes. Una de les novetats d’enguany és la possibilitat que els potencials compradors puguin provar el vehicle que els interessi. Cada concessionari tindrà dos turismes de prova, a punt de fer un circuit amb sortida i arribada a la plaça Porxada. Es considera que aquest és l’espai idoni per tenir-hi i començar el recorregut per Esquilets i carretera de Vic. El sector de l’automoció estarà ubicat des de les immediacions de Crist Rei, Guimerà, Muralla del Carme, Muralla de Sant Domènec i plaça de Sant Domènec.

Turisme de proximitat i qualitat a la Plana de l’Om

Destinacions i propostes gastronòmiques molts variades formaran part de la vintena d’espais expositius que s’ubicaran a la Plana de l’Om, en el marc d’una iniciativa que porta a terme amb Bages Impuls, entitat que en els darrers anys contribueix a la dinamització del turisme al territori.

La mostra turística, que rep el nom de “Camins del Bages/Un territori per descobrir”, es va organitzar, per primera vegada a l’ExpoBages Ascensió 2015, i va ser molt ben valorada pels visitants i pel propi sector. A part de promoure el turisme, es va aconseguir que la Plana de l’Om fos un punt molt dinàmic i concorregut.

Així, doncs, la Plana de l’Om esdevindrà un dels pols d’atracció i quedarà unida comercialment amb la plaça de Sant Domènec pels carrers del Born i Nou, en els quals hi haurà obertes les botigues i, a banda, hi haurà petites parades de perfil artesanal.

Per altra banda, com cada any, s’han programat moltes activitats que converteixen la ciutat de Manresa en una gran festa. Des de mostra de vehicles clàssics a accions artístiques amb grafittis, passant per actuacions que presentaran directament diferents expositors, etc.

Dissabte, a la plaça Major, “Tasta el Bages”

“Tasta el Bages” es presentarà en societat aquest dissabte, dia 21, a la plaça Major i forma part de les noves activitats dinamitzadores que tenen per objectiu contribuir a la revitalització del Centre Històric de la ciutat. L’activitat permetrà la degustació i compra de productes subministrats directament pels productors o elaboradors, o cuinats pels millors xefs de la comarca i acompanyats de vins dela DO Plade Bages . L’horari serà de12 a15 h. i de18 a21 h.

Hi haurà tiquets d’1 euro que es bescanviaran pels productes que es puguin tastar. Els preus dels tastos oscil·larà entre 1 i 4 euros. Hi haurà la possibilitat de comprar un paquet de 10 tiquets amb un 30% de descompte, que costarà 7 euros.

La mostra de productes gastronòmics compta amb la participació dels productors i establiments següents: Les Arnaules i Mengem de l’Hort (productes de la horta); Muntanyola i Artelac (formatges); Migjorn i l’Obaga de l’Agneta (olis); Coma i Fonollosa (forns de pa);  Cal Fusteret i Mercè Aloy (embotits); Cal Magre (Callús), Pastateca, Gaudí, Vermuteria Santa Rita, 1913,la Taverna dels 7 Turons (restaurants i cuiners);  El Setè Cel, representant dels cellers dela DO Pla de Bages (vins).

Quatre anys consecutius al centre de Manresa

L’any 2013, ExpoBages va creure oportú canviar d’ubicació i tornar a ocupar el centre de la ciutat amb l’objectiu de revitalitzar la fira que, en un entorn de forta crisi econòmica, els darrers anys havia perdut poder de convocatòria. El trasllat al centre va permetre també potenciar el petit i mitjà comerç, indispensable per mantenir viu el perfil de ciutat que ha caracteritzat històricament Manresa. Durant més de 30 anys, l’escenari de la fira havia estat el Palau Firal de Manresa, un espai que al llarg de l’any acull altres fires.

La decisió de traslladar ExpoBages al centre de Manresa es va fixar  amb els consens de la UBIC, entitat que tradicionalment impulsava la Fira de l’Ascensió que aplegava bàsicament diferents perfils d’artesans. Ara, doncs, l’oferta és molt complerta des del punt de vista comercial i també social.

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet