El CFP s’alia amb la Patronal Metal·lúrgica i l’Institut QRM per oferir un programa d’excel·lència a les empreses del Bages

maig 02, 2016 No Comments by

El Centre de Formació Pràctica, la Patronal Metal·lúrgica del Bages i l’Institut QRM de Vic han unit esforços per oferir a les empreses industrials del territori un nou programa per millorar la seva competitivitat. La proposta s’anomena Programa d’Excel·lència Operativa i s’ha dissenyat a partir de la identificació de les millors pràctiques de les principals empreses tractores de la comarca, amb la voluntat d’aprofitar el coneixement i els recursos del propi teixit industrial del territori. D’aquesta manera, s’ha definit com ha de ser la manera de treballar de l’empresa industrial ideal i s’han creat 4 àmbits d’actuació o de millora: l’estratègia operacional, la velocitat i el servei, la qualitat i les bones pràctiques a la planta productiva.

Les empreses que participin en aquest programa passaran per dues fases. En la primera, se’ls farà un diagnòstic personalitzat de quina és la seva situació i s’identificaran les seves mancances i punts febles. A partir d’aquí, entraran a la segona fase, de formació i consultoria, que acabarà amb la implantació de les millores proposades a peu de planta. La formació serà en grups d’empreses però hi haurà 4 itineraris diferents a seguir, que coincideixen amb els 4 àmbits d’actuació del programa: estratègia operacional, velocitat i servei, qualitat i bones pràctiques a la planta productiva. Cada empresa podrà seguir un o varis itineraris en funció de les seves necessitats.

El Programa d’Excel·lència Operativa ja s’ha presentat a les empreses del territori i es començarà a implantar els propers mesos. Està obert principalment a empreses industrials de qualsevol àmbit, no només del sector del metall.

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet