Mireia Via guanya el XXV Premi Protagonistes del Demà del Rotary Club de Manresa-Bages

abr. 07, 2016 No Comments by

Mireia Via Comas, estudiant de l’institut Lluís de Peguera de Manresa, és la guanyadora del XXV Premi Protagonistes del Demà que organitza el Rotary Club de Manresa-Bages amb l’objectiu de reconèixer aquells nois i noies que demostren talent i valors en el seu dia a dia. La jove, que té 17 anys i que estudia segon de Batxillerat científic, va ser escollida dimecres després d’una jornada d’activitats que va comptar amb la participació de 56 joves de 14 centres educatius del Bages i del Moianès. El premi consisteix en un viatge i una estada en un Camp del Rotary a un país europeu.

El jurat no ho va tenir fàcil per decidir qui dels nou joves finalistes seria el guardonat en la vint-i-cinquena edició del premi. Abans de prendre la decisió, va escoltar detalladament la intervenció de dos minuts que va fer cada un d’ells. La guanyadora, que va pronunciar un discurs ben estructurat, es va centrar en la seva visió de l’emprenedoria i el lideratge. “Un líder no s’autoproclama”,  va afirmar Via, que va argumentar que “és l’equip que té que li atribueix una confiança”. I el líder ha de correspondre a la confiança dipositada pel seu equip. Per tant, no només cal reconèixer la tasca del líder, sinó també “l’esforç de l’equip que hi ha al darrere”.  La guanyadora va fer una valoració molt positiva de l’experiència, que va tenir lloc al complex Les Comes de Súria, especialment del treball en grup i del fet d’haver conegut nous companys i companyes.

En la clausura va intervenir l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, que va felicitar el Rotary i li va agrair la tasca que porta a terme. “És una entitat molt viva que fa activitats a la nostra comarca”, va dir l’alcalde, que va recordar que l’entitat porta un quart de segle amb el premi Protagonistes del Demà. Junyent també va posar de manifest el valor i el talent demostrat pels joves participants a la jornada, que són “una nova generació”, i els va esperonar a treballar per aconseguir una societat millor. “Europa té molt marge de millora”, va dir l’alcalde. Per la seva banda, la presidenta del Rotary Club de Manresa-Bages, Imma Riba, també va animar els joves. “El futur és vostre”, els va dir.

 

Desenvolupament de la jornada         

La jornada, centrada en el concepte “Els joves del Bages, protagonistes d´un demà millor”, es va iniciar al matí amb l´objectiu d´aprofundir en valors com el lideratge, l´emprenedoria, el treball en equip i la consciència social i solidària.

Durant el dia es van fer diferents xerrades de motivació, entre les quals les que van anar a càrrec de Gerard Garreta, jove empresari i finalista del premi en edicions anteriors, i Víctor Kuppers, holandès establert a Catalunya i gran conèixedor del coaching. Repartits en diferents grups, els participants també van haver de superar proves de lideratge, perícia, orientació i valors que van servir per elegir els líders i, per tant, els finalistes del premi. Van ser els mateixos participants els que van escollir els nou finalistes del premi. Aquest són els que van exposar públicament la seva declaració d´intencions en una prova d´oratòria que, finalment, va servir perquè el jurat elegís el millor i, per tant, el jove guanyador d´aquesta edició.
El Rotary Club de Manresa-Bages lliura aquest guardó de manera ininterrompuda des de l´any 1991.

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet