Entra en servei la rotonda de la carretera de Berga

abr. 01, 2016 No Comments by

Aquesta setmana passada ha entrat en servei la nova rotonda de la carretera C-16c que regula el trànsit i facilita els accessos al nucli urbà de Sant Fruitós de Bages i també al cementiri municipal i als polígons industrials de la carretera de Berga. Encara que falten serrells per acabar, la nova infraestructura significa l’assoliment d’una de les fites importants que s’havia fixat el govern municipal en els darrers anys.

Les obres, que van començar el mes d’octubre passat, han seguit el terminis previstos i s’han pogut fer realitat gràcies a l’estreta col·laboració entre la Direcció General de Carreteres de la Generalitat i l’Ajuntament de Sant Fruitós. A mitjan de febrer passat es va obrir la meitat de la rotonda, ja en la recta finals d’un projecte que es va començar a embastar fa quatre anys.

La reivindicació de Sant Fruitós de Bages es va anar concretant els anys 2012 i 2013 en diferents reunions que va mantenir l’alcalde Joan Carles Batanés amb el Delegat del Govern a la Catalunya Central, Juli Gendrau, i amb el director general de Carreteres, Xavier Flores.

La rotonda enllaça la carretera de Berga amb l’avinguda Girona i el camí del cementiri. Els treballs han comportat l’actuació en quatre punts dels vials laterals d’accés amb la C-16c fins a la rotonda executada mesos enrere a l’altura de la Serreta -davant la discoteca Menfis-. Aquesta infraestructura ja estava contemplada al Pla General d’Ordenació Urbana del 1995.

De la inversió total que s’ha dut a terme, 530 mil euros han sortit de les arques municipals i entre les moltes millores que suposa aquesta nova infraestructura, una d’elles a destacar és la vorera per vianants que rodeja la rotonda i que incorpora un pas de zebra per creuar la carretera d’una banda a l’altre. Aquesta gran millora respecte la mobilitat permet connectar a peu de forma segura el nucli urbà amb el cementiri municipal.

 

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet