52 joves participaran a la XXV edició del premi Protagonistes del Demà del Rotary Club de Manresa-Bages

març 23, 2016 No Comments by

Mamadou Yera és la cara visible dels objectius i els valors del programa Protagonistes del Demà, que va néixer fa 25 anys al Rotary Club Manresa-Bages. Aquest jove estudiant de segon de batxillerat de l’Institut Lacetània, nascut al Senegal i que va arribar a Manresa amb només 4 anys, és el clar exponent de  capacitat de lideratge que busca al Rotary entre els nois i noies que estudien el batxillerat a la comarca del Bages. Mamadou, que té com a gran referent Nelson Mandela, pensa que la societat es pot canviar i que “els joves podem fer realitat allò que els adults pensen que és impossible”.

Aquest jove, guanyador de la darrera edició del Protagonistes del Demà, ha generat admiració en el decurs de l’acte de presentació de la propera edició d’aquesta iniciativa que se celebrarà el dimecres 6 d’abril al complex de Les Comes. L’actual presidenta del Rotary Club Manresa-Bages, Imma Riba, ha detallat el programa previst per a aquesta jornada, que aplegarà 52 alumnes procedents de 12 centres escolars del Bages i 1 del Moianès. Els mateixos participants hauran d’escollir els 6 finalistes a partir de diferents proves que hi ha programades, com la d’orientació i tirolina. A la tarda, els estudiants prendran part en una caminada, una plantada d’arbres i una exposició oral. Entre els finalistes, un jurat format per directius del Rotary, un de La Caixa i un de les Comes, escolliran el guanyador.

El Protagonistes del Demà d’enguany inclou una xerrada de Gerard Garreta, que havia participat en aquest programa en condició d’estudiant de la FUB i que actualment està al capdavant de l’explotació agrària familiar, en fase de creixement, a la Cerdanya. Riba ha afegit que la segona ponència la pronunciarà una persona molt coneguda en l’àmbit del coaching, Víctor Küppers, holandès, establert a Catalunya, una persona que considera que les dues paraules clau són passió i entusiasme.

El programa Protagonistes del Demà, que aquest any arriba a les noces de plata, el va impulsar Carles Garriga que, en aquell moment, era president de l’entitat. Segons ha explicat ell mateix, “el que pretenia aleshores i el que pretenem ara és el mateix: posar de manifest els valors del jovent i demostrar la seva capacitat de lideratge”. El perfil del programa ha fet que actualment ja hi hagi 25 clubs de l’àmbit territorial del Rotary Club Manresa-Bages que se l’hagin fet seu. El propi Garriga ha afegit que fa cinc edicions, sota la presidència d’Ignasi Llobet, es va fer un gir a aquest programa per adaptar-lo als temps actuals. Va ser aleshores quan es va traslladar a Les Comes i es van fer canvis en el procés d’avaluació dels joves.

En el decurs de l’acte d’avui, Mamadou Yera ha fet ben palesa la seva capacitat de transmetre valors i lideratge. Ha explicat que no s’esperava ser l’escollit com a Protagonista del Demà i que la seva exposició oral la va fer pensant amb el cor. Properament, en condició de premiat, farà una estada a Montpeller, on aprofundirà en temes paisatgístics i culturals, que són del seu interès.

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet