Sant Fruitós de Bages aprova els criteris per a la ubicació de centres de culte

març 15, 2016 No Comments by

L’Ajuntament de Sant Fruitós ha obtingut el vistiplau a les modificacions del seu pla general per adaptar-lo a la nova normativa sobre centres de culte al municipi.  Les propostes, aprovades per la Comissió d’Urbanisme de la Catalunya Central, han estat elaborades i consensuades per entitats, associacions de veïns ciutadans i partits polítics. El document ha estat el fruit d’un procés participatiu treballat i consensuat per una comissió de 25 persones en representació dels veïns del municipi que ha resultat  “una experiència molt positiva de la qual ens en sentim molt orgullosos”, afirma l’Alcalde, Joan Carles Batanés.

Algunes de les conclusions extretes d’aquest procés passen per la ubicació dels centres de culte dins del poble. Aquests, no podran ubicar-se a urbanitzacions o a polígons industrials, tret del polígon de la Bòbila. Tampoc es podran ubicar al nucli antic, per facilitar la mobilitat i possibles evacuacions.

L’adaptació de la Llei al planejament municipal entrarà en vigor en dos mesos aproximadament, quan el nou text es publiqui al Diari Oficial de la Generalitat.  A partir d’aquell moment, les entitats de culte podran tornar a demanar llicències per obrir nous centres, una opció que ha estat aturada més d’un any mentre s’adaptava la regulació.

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet