La 7a Jornada de Geriatria del Bages reflexiona sobre les necessitats de les persones grans

març 10, 2016 No Comments by

Més de 150 professionals assistencials han participat aquest matí a la 7a Jornada de Geriatria del Bages. La trobada ha reunit metges, infermeres, treballadores socials, auxiliars d’infermeria i fisioterapeutes a la Sala Plana de l’Om de Manresa. La jornada ha reflexionat al voltant de les necessitats de les persones grans i s’ha volgut destacar que les possibilitats de tractament davant les diferents malalties es multipliquen en l’actualitat.

 

Mantenir la curiositat

La ponència del doctor Ramon Bayés, un dels psicòlegs catalans amb més projecció i catedràtic emèrit de la Universitat Autònoma de Barcelona, ha estat un dels moments destacats del matí. Bayés ha reconegut que pràcticament ningú es vol morir quan es fa gran i ha apuntat que “és fonamental que es preservin i es respectin els interessos de les persones grans tinguin 60, 80 o 90 anys perquè així s’aconsegueix mantenir la curiositat davant de tot allò que passa”. Bayés ha afegit que “cal fer conviure els interessos del col·lectiu i de les persones a títol individual i si a una persona gran li agrada pintar, escriure o fer de voluntari hem d’aconseguir que ho pugui continuar fent”.

 

Recorregut gran

Des de l’organització de la jornada la doctora Raquel Gómez ha apuntat que “hem d’ajudar a canviar la visió que té la societat respecte la gent gran, actualment hi ha un gran recorregut amb múltiples tractaments i la rehabilitació és un magnífic exemple. Davant la conjuntura actual, en què es dibuixa una societat cada cop més envellida, Gómez ha insistit que “estem davant un col·lectiu, el de les persones grans, en què els professionals assistencials podem fer molt, hi ha un gran recorregut”.

 

Ponències i taules rodones

Durant tot el matí les intervencions dels diferents professionals assistencials han permès tractar aspectes com l’abordatge de la MPOC en pacients geriàtrics, la rehabilitació integral a pacients amb dispnea en un hospital de dia, les alteracions del tiroides en la gent gran o la diabetis en les persones grans. L’acte inaugural de la Jornada de Geriatria ha comptat amb la presència de la doctora Dolors Cubí, directora de l’Hospital de Sant Andreu; el doctor Ignasi Carrasco, director assistencial de la Fundació Althaia, i el doctor Pere Bonet, president de la Delegació del Bages del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona. La cloenda ha anat a càrrec de Manel Valls, director general de la Fundació Sociosanitària, Manel Jovells, director general de la Fundació Althaia i Mercè Rosich, regidora Cohesió social, Salut i Gent gran de l’Ajuntament de Manresa. La Jornada de Geriatria és organitzada conjuntament per la Fundació Sociosanitària de Manresa i la Fundació Althaia.

 

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet