600 infants del Bages canten a favor de la igualtat de gènere

març 01, 2016 No Comments by

Onze escoles de primària del Bages i tres del Moianès estan preparant una cantata, organitzada pel Consell Comarcal del Bages, a favor de la igualtat, en el marc de la campanya del 8 de març, Dia internacional de la Dona. En total, són 570 infants de 1r, 2n i 3r de primària i 40 mestres, que oferiran l’espectacle en tres sessions, basat en el “Conte de la Petita Puça”.

 

Aquest conte és un material didàctic que el Consell Comarcal va crear l’any 2010 per treballar els valors de la igualtat amb els infants. Des d’aleshores, i després d’una primera cantata que es va fer aquell any, diferents escoles de música l’han anat representant i s’ha explicat el conte en diverses biblioteques de la comarca. Enguany, i coincidint amb el desè aniversari del Servei d’Informació i Atenció a la Dona del Consell Comarcal, s’ha editat el conte juntament amb un CD, i es pot comprar a les llibreries del Bages. El conseller comarcal d’Acció Social i Ciutadania del Consell Comarcal del Bages, Albert Marañón, ha explicat en la presentació aquest migdia a Santpedor que “la cantata ens permet treballar amb els infants de manera àgil i amena ajudant a trencar els estereotipis de gènere i els rols diferenciats que encara són vigents als mitjans de comunicació, els dibuixos infantils i especialment a la publicitat”. L’acte també ha comptat amb la participació del regidor d’Educació de l’Ajuntament de Santpedor, Agustí Comas, el regidor d’Igualtat de l’Ajuntament d’Artés, Ernest Clotet, la regidora de la Dona de l’Ajuntament de Manresa, Cristina Cruz, i les mestres Alba Bacardit i Raquel Martí.

 

Tres sessions de la cantata

Aquest és el material que serveix de base per a la cantata del 8 de març que es farà a Artés, Santpedor i Manresa, amb la participació d’Ai Carai.

 

A Artés, amb la coorganització de l’Ajuntament, tindrà lloc el mateix dimarts 8 de març, a 2/4 de 6 de la tarda, a la Sala dos de Gener, amb la participació de les escoles Doctor Ferrer (Artés), Vedruna (Artés), Barnola (Avinyó), Sesmon (Oló), Els Pins de Cabrianes, Anton Busquets (Calders), L’Esqueix (Monistrol de Calders) i Vall de Néspola (Mura).

 

El dimecres 9 de març, a les 5 de la tarda, la cantata arribarà al Teatre Conservatori de Manresa, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Manresa i la participació de tres escoles de la ciutat: Escola Bages,  La Font i Sant Ignasi.

 

I el dijous 10 de març es farà a la Sala Cal Llovet de Santpedor, amb la coorganització de l’Ajuntament del municipi i la participació de les escoles La Serreta i Llissach, de Santpedor, i el Col·legi Sant Josep de Navàs.

 

Qui és la Petita Puça?

La protagonista del conte, la Petita Puça, és una artista de circ, li agrada la seva feina i és feliç. Però un dia les coses comencen a canviar: arriben al circ uns mags a qui no agraden les nenes i, amb el seu menyspreu, aconsegueixen que la puça estigui trista.

 

A partir d’aquest context, el conte explica com es poden evitar aquest tipus de situacions de discriminació i desigualtat evitant comentaris despectius respecte les persones de l’altre sexe i valorant de forma positiva les diferències.

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet