Sant Fruitós aprova un pressupost que supera els 10 milions d’euros, dels quals gairebé 1,8 es destinen a inversions

febr. 17, 2016 No Comments by

El pressupost  per aquest 2016, aprovat aquest dijous al ple de l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages, preveu una partida d’1.763.596,31 euros per a  inversions que permetran posar en marxa  nous projectes com el desenvolupament d’obres per millorar la mobilitat, amb  l’ampliació de les voreres de trams de carrers del nucli, la finalització de voreres a Les Brucardes i les reparacions i repavimentació a Pineda de Bages. Es contempla una partida per a la consolidació de la coberta de la Màquina de Batre i la urbanització de la plaça Onze de Setembre que ha de servir per dinamitzar l’espai cultural i patrimonial d’aquest indret. També es preveuen les obres d’urbanització del primer tram del carrer Padró, vinculades a l’obtenció d’una subvenció de la Diputació.

A més el pressupost disposa de partides per elaborar projectes de futur:

  • Passera sobre la carretera C16c que uneixi els polígons de la Crta. de Berga
  • Museu local a la casa de Cal Xamal
  • Transformació de l’antic ajuntament en casal entitats i jutjat de pau
  • Reconversió de l’edifici de l’antiga biblioteca en el nou CAP
  • Nou esplai d’avis al solar de la fàbrica Bertran i Serra.

El pressupost total d’enguany és de 10.069.964,97 euros, xifra que representa un 0,40% més que l’any 2015. Pel que fa als ingressos, és important destacar que hi haurà un decrement de l’1% ja que baixarà la recaptació per l’impost de l’IBI a causa de la reducció del seu import per a tots els propietaris. L’equip de govern preveu un finançament més realista en els ingressos per tal d’ajustar-los a la realitat del consistori i, així, poder seguir mantenint el nivell de serveis i inversions durant el 2016.

El capítol de béns i serveis és de 3.213.991,78 euros, cosa que suposa un increment del 4%. Això permetrà el desenvolupament de polítiques de manteniment i millores en els parcs i els serveis del municipi, l’eficiència energètica amb l’adquisició de vehicles elèctrics, la realització d’esdeveniments com són la Ciutat del Bàsquet, la dinamització de diferents celebracions com són les festes majors, la Festa de l’Arròs i el Benet Games.

Cal  destacar la creació d’un programa d’ajuda al servei de menjador escolar per als alumnes que es desplacen des dels barris de Sant Fruitós, així com programes socials i d’ajuda per als usuaris de la residència, la dinamització d’activitats destinades a la gent gran que viuen als barris i les reformes d’habitatge social.

En opinió del regidor d’Economia i Hisenda, Xavier Racero, “estem en un punt de canvi d’inflexió en el cicle econòmic, la previsió a mitjà termini és la recuperació de certs nivells d’activitat i ens es preparem ja des d’aquest any 2016 per afrontar amb garantia d’èxit aquestes oportunitats que aniran arribant. Afegeix que “aquest pressupost consolida el nivell inversor dels anteriors pressupostos amb, també, un alt rigor en al despesa i amb una millor eficiència dels serveis i que alhora permet abaixar impostos com ho hem fet amb l’IBI dos anys consecutius. Baixar impostos no significa perdre capacitat pressupostària”.

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet