Empreses del Bages coneixen com poden obtenir suport europeu per a projectes d’innovació

febr. 17, 2016 No Comments by

Empreses de la comarca del Bages van conèixer ahir com poden obtenir suport d’Europa per tirar endavant els seus projectes d’innovació. En una jornada convocada per la Cambra de Comerç de Manresa i Acció, es van donar a conèixer dos instruments que les institucions europees ofereixen a les petites i mitjanes empreses de tot el continent i als quals les empreses del territori poden accedir a través de les entitats locals de suport a l’empresa. Es tracta del programa Horitzó 2020, que finança projectes d’R+D i innovació duts a terme per universitats i grups de recerca, grans empreses, associacions d’empreses, pime i administracions públiques, i la xarxa Europe Enterprise Network (EEN), que reuneix 600 organitzacions empresarials de 54 països per facilitar el contacte i la cooperació entre les petites i mitjanes empreses de cadascun dels territoris.

La Cambra de Comerç de Manresa, com a membre de la xarxa EEN, és qui ofereix a les empreses del territori els serveis i els contactes d’aquesta xarxa. La jornada d’ahir va comptar també amb la participació del centre tecnològic CTM-Eurecat, que és un altre dels agents que les empreses locals tenen al seu servei a l’hora d’acompanyar-les en el desenvolupament de projectes d’R+D que puguin optar a finançament europeu.

La sessió va servir per donar a conèixer aquestes dues eines i per remarcar la importància de l’R+D. En aquest sentit, els ponents van insistir en que hi ha finançament europeu per a projectes d’excel·lència en R+D i que el simple fet de preparar una proposta ja és positiu per a l’empresa ja que implica delimitar un full de ruta en l’àmbit de la recerca i el desenvolupament de nous productes i serveis.

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet