Althaia organitza un curs d’ecografies per a cirurgians

gen. 27, 2016 No Comments by

El Departament de Cirurgia d’Althaia ha organitzat per aquest dissabte, 30 de gener, un curs MUSEC (Modular Ultrasound ESTES Course) dirigit, especialment, a cirurgians i residents que utilitza l’ecografia com a eina de decisió clínic-terapèutica. Es tracta d’un important curs europeu que per segona vegada es durà a terme a Manresa.

L’ecografia és una eina que cada dia s’utilitza més arreu del món per totes les especialitats mèdiques i quirúrgiques. S’està estenent el seu ús en pacients politraumàtics ja que la clàssica punció del líquid peritoneal està obsoleta.

Aquest és un curs modular format per dos blocs de mitja jornada cada un que tindrà lloc a les aules de docència de l’Hospital Sant Joan de Déu. El tret més característic és que en cada un d’aquests blocs hi ha una part destinada a l’entrenament amb models reals i amb simulació de casos. Tot això precedit per un aprenentatge e-learning a la xarxa.

El primer bloc està dedicat a l’E-FAST, una ecografia abdominal i toràcica orientada a detectar líquid lliure intra-abdominal, descartar si hi ha hemotòrax o pneumotòrax. L’objectiu és que els participants aprenguin la tècnica de l’ecografia orientada a buscar la imatge patològica i practicar la decisió quirúrgica guiada per les troballes ecogràfiques davant de pacients politraumàtics.

El segon bloc està dedicat a l’ecografia d’urgències quirúrgiques. Inclourà patologia intra i extra-abdominal freqüent a les guàrdies de cirurgia (apendicitis, colecistitis, hernia, diverticulitis, ecografia compressiva i aorta), que combinarà intervencionismes en el seu taller.

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet