DENSO Barcelona estrena una instal·lació fotovoltaica amb mil panells solars

gen. 25, 2016 No Comments by

La multinacional japonesa DENSO Barcelona, líder mundial en la fabricació de components electrònics per a l’automoció, ha estrenat una gran instal·lació fotovoltaica per a l’autoconsum. Aquesta tecnologia permet a l’empresa cada any eliminar l’emissió de 100 tones de C02 a l’atmosfera i estalviar 400.000 kWh d’energia. La instal·lació, que funciona a partir d’un miler de panells solars de 260 watts de potencia col·locats a la coberta de la nau industrial, és de les més importants de tot l’Estat en el camp de l’autoconsum. En l’actualitat, DENSO Barcelona compta amb una plantilla de 730 treballadors i preveu tancar el 2015 amb una xifra de vendes de 269 milions d’euros. La instal·lació fotovoltaica és de modalitat injecció 0 (sense retorn d’energia excedentària a la xarxa) amb una potència de 252 kW i ha estat dissenyada i implementada per l’enginyeria catalana Innover.

 

Vetllar per la sostenibilitat

DENSO Barcelona potencia la seva política ambiental i energètica per combinar amb èxit l’activitat industrial i el respecte al territori.  L’estalvi que suposa emetre 100 tones de C02 a l’atmosfera equivaldria al recorregut invertit per un vehicle per fer vint vegades la volta al món, mentre que els 400.000 kWh d’energia que es deixen de consumir representarien el consum anual aproximat de 100 famílies. La instal·lació proporcionarà un estalvi de prop del 5% en la factura energètica de la companyia. En matèria de medi ambient, l’empresa també treballa per obtenir la certificació ISO 50.001.

 

Repercussió directa en la producció

L’energia obtinguda a través dels panells solars ja permet fabricar un de cada tres productes electrònics de control d’injecció de combustible als vehicles, que esdevenen el producte estrella de la planta de la multinacional japonesa a Sant Fruitós de Bages. Les ECU (unitats de control del motor) controlen la injecció del combustible dins dels cilindres, el moment d’ignició de les bugies, el nivell òptim del ralentí i incorporen una funció de diagnòstic per conèixer el funcionament del sistema en cada moment.

 

Planta en expansió

En l’actualitat, l’empresa ha acabat les obres de la vuitena expansió de la planta amb 2.000 metres quadrats nous que inclouen un centre tècnic, un centre de formació i una millora del centre d’inspecció. Els nous espais ja estan en funcionament. En paral·lel, la multinacional prepara els actes de celebració dels 25 anys d’activitat a la comarca del Bages amb una planta que assoleix els 31.000 metres quadrats al polígon de Santa Anna. Aquesta nova expansió, juntament amb les millores de les línies de producció, permeten a DENSO Barcelona ampliar les seves funcions i capacitats tècniques que faran possible donar suport al desenvolupament de nous productes i tecnologies al centre d’I+D de DENSO a Aachen (Alemanya).

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet