Arriben al Senegal les 20 tones de material donades per la Fundació Althaia

nov. 04, 2015 No Comments by

L’Hospital Saint Jean de Dieu de Thiès, centre senegalès amb qui Althaia està agermanat, ha rebut 20 tones de material donat per la institució manresana. Es tracta del material i equipament que es va poder reciclar o recuperar després de fer els diferents trasllats a les noves instal•lacions de l’Hospital Sant Joan de Déu de Manresa. Material que, per normativa, ja no es pot utilitzar aquí, però que a l’Hospital de Thiès pot ser de molta utilitat. A dia d’avui, part d’aquest material ja s’està fent servir i una altra part s’ha emmagatzemat a l’espera que una delegació de professionals d’Althaia es traslladi al país africà i ajudi a donar-hi ús.
Entre altres coses, aquesta partida de material inclou taules de quiròfan, microscopis, un ecògraf, endoscopis, mobiliari hospitalari i material com agulles, xeringues, bates, pinces, etc. En aquest mateix lot de material també hi havia un petit autoclau, un aparell important a quiròfan ja que serveix per esterilitzar el material per a les intervencions.

Aprovada una subvenció per al projecte d’adequació del Bloc Quirúrgic
Després d’una estada en aquest hospital, a principis d’any, per avaluar-ne la situació i detectar les principals necessitats, un grup de professionals que integren la Comissió de Cooperació Internacional d’Althaia van elaborar el projecte d’adequació del Bloc Quirúrgic de l’Hospital de Thiès. Aquest projecte ha estat molt ben valorat per la Fundació Juan Ciudad ONGD, de l’Orde Hospitalària de Sant Joan de Déu, que li ha atorgat una subvenció.
Per altra banda, l’Hospital de Thiès va presentar l’esmentat projecte al Ministeri de Salut senegalès que, un cop avaluat, també ha atorgat una subvenció. Aquestes subvencions han permès iniciar les obres d’adequació dels quiròfans que, quan estiguin finalitzats, milloraran la qualitat assistencial i la seguretat clínica dels pacients d’aquest centre.

Treballant per aconseguir fons
Durant el darrer any, des de diferents àmbits, s’han promogut accions per recaptar fons. Parades solidàries amb productes artesanals elaborats des d’escoles o la venda d’un xupa-xups solidari en són alguns exemples. A més, hi han hagut diferents donacions d’empreses i particulars.
Aquests propers dimecres i dijous, 4 i 5 de novembre, es farà una nova acció per aconseguir més fons destinats al projecte de cooperació amb l’Hospital Saint Jean de Dieu de Thiès del Senegal. Es tracta d’un Mercat Solidari en el qual es vendrà roba de marques reconegudes a baix preu. Aquesta parada solidària s’ubicarà al vestíbul de Consultes de l’Hospital Sant Joan de Déu de Manresa, a la planta -1, de les 9 del matí a les 9 del vespre. La roba que es vendrà ha estat donada de forma gratuïta o a molt baix preu per diferents cases comercials.
Els beneficis obtinguts d’aquesta venda serviran per subvencionar la nova unitat d’esterilització de l’hospital senegalès, amb un nou autoclau de majors dimensions que pugui donar servei a tot el bloc quirúrgic.

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet