Ecoviure portarà a Manresa dos Tesla, els vehicles elèctrics amb més autonomia del mercat

oct. 22, 2015 No Comments by

Dos vehicles elèctrics de Tesla Motors, empresa americana del futurista empresari Elon Musk, s’exposaran a l’edició de la fira Ecoviure que s’obre aquest divendres a la tarda i s’allargarà fins diumenge al vespre. Aquesta marca és la que ha aconseguit comercialitzar turismes elèctrics amb el major grau d’autonomia. Un dels models  que seran  al Palau Firal de Manresa té una autonomia real de 400 quilòmetres sense necessitat de recarregar. La novetat d’aquests vehicles s’ha donat a conèixer a la roda de premsa que s’ha a primera de la tarda i ha anat a càrrec d’Auria Caus, regidora de Promoció Econòmica i presidenta del comitè executiu de Fira de Manresa i de Jordi Serracanta, regidor de Medi Ambient i president de la comissió organitzadora d’Ecoviure.

El promotor del vehicle és també el creador del sistema de pagament per internet PayPal, de l’empresa Space X que prepara viatges a l’espai i de la bateria domèstica capaç d’emmagatzemar l’energia dels panells solars que es poden instal·lar a les teulades de les cases i que dóna autonomia energètica a les llars. Actualment a l’estat únicament hi ha uns 80 turismes de Tesla Motors que han estat construïts als Estats Units.

Els Tesla arriben a l’Ecoviure a través de l’empresa Barcelona Green Electric Cars que està especialitzada en la venda i lloguer de cotxes elèctrics, patinets elèctrics i punts de càrrega. El preus dels Tesla nou poden ser de l’ordre de 80.000 euros –varien segons models-, encara que també se’n comercialitzen de segona mà a preus inferiors.  Aquest cap de setmana a Manresa, qui vulgui podrà fer un passeig amb aquest vehicle prèvia inscripció a info@evanmotors.com o amb prèviament al mateix estand. En el cas que una persona estigui interessada en conduir-lo entre 10 i 15 minuts haurà d’abonar 50 euros.

90 expositors seran presents a la fira

Una norantena d’expositors seran presents a Ecoviure 2015. Entre l’oferta que s’hi podrà trobar, hi ha una àmplia representació d’empreses del sector agroalimentari i del de la higiene i cosmètica natural. També hi seran presents empreses dedicades al sector de les energies renovables com la biomassa i l’energia solar, del tractament i purificació de l’aigua, i de construcció sostenible.

Un dels sectors que guanya pes específic respecte d’altres edicions és el del tèxtil sostenible, amb una desena d’estands i la presentació de projectes innovadors com el de Cotó Roig, una iniciativa bagenca per posar al mercat cotó de proximitat i de producció integrada. Les promotores de Cotó Roig mostraran a Ecoviure algunes de les peces que artesans i dissenyadors de primera línia com la manresana Míriam Ponsa han fet amb el seu cotó, provinent d’una cooperativa d’Andalusia i filat i teixit al Bages.

Una agenda plena d’activitats

El programa d’activitats divulgatives d’aquesta edició inclou una quarantena de propostes adreçades a tots els públics i dedicades a diferents àmbits relacionats amb el medi ambient. L’arrencada en aquest aspecte serà el Fòrum Energia que tindrà lloc divendres i en el qual s’aprofundirà sobre les darreres tendències en energies renovables i eficiència energètica.

De cara al cap de setmana, les activitats prenen un aire més lúdic i presenten propostes com demostracions de cuina, tallers per a adults com un per aprendre a fer pa o un altre de reutilització de roba, xerrades, exposicions i activitats per als més menuts.

Premis Ecoviure

Per segon any consecutiu s’ha convocat el premi al millor producte d’Ecoviure, al qual poden optar tots els expositors de la fira i que ha rebut 11 candidats. Un jurat format per membres de la comissió organitzadora i, eventualment, per experts externs, valorarà les propostes i escollirà el que més destaqui per la seva aportació en matèria de sostenibilitat. D’aquesta manera, Ecoviure vol ajudar a impulsar i a donar a conèixer productes innovadors del sector mediambiental.

Enguany també es lliurarà el premi Instal·lacions i Construccions Sostenibles, edició estudiants, que enguany s’ha centrat en projectes de rehabilitació de l’antiga fàbrica d’Els Panyos de Manresa incorporant criteris de bioconstrucció. A aquest premi hi poden optar estudiants d’arquitectura o enginyeria, de manera individual o col·lectiva. Tant aquest premi com el del millor producte d’Ecoviure es lliurarà en el marc de l’acte inaugural de la fira, que aquest any es farà el dissabte a les 12 del migdia.

Bus gratuït des de Manresa

Per accedir al Palau Firal hi haurà un servei de bus híbrid gratuït des de Manresa amb freqüències de mitja hora i parades al carrer Guimerà, Mercat de Puigmercadal, Casa Caritat i Pont de Ferro en el trajecte de pujada i estació d’autobusos, carrer Pare Clotet, Ben Plantada, Plaça Espanya i carrer Guimerà de baixada.

Ecoviure estarà obert divendres 23 de 4 de la tarda a 2/4 de 9 del vespre i dissabte 24 i diumenge 25 de 2/4 d’11 del matí a 2/4 de 9 del vespre. L’entrada és gratuïta i entre tots els visitants que omplin una butlleta que trobaran als diferents estands se sortejarà una panera amb productes dels diferents expositors.

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet